Tokat'ta açılan Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne vatan haini Mustafa Sabri'nin adının verilmesi üzerine harekete geçilen olayda TLB tabelayı kaldırttı

Tokat’ta açılan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne, Milli Mücadele döneminde Mustafa Kemal’e ve Kurtuluş Savaşı’na karşı tavır alan Mustafa Sabri’nin adının verilmesi büyük yankı uyandırdı. Olayın üzerine ilk tepkiyi verip Genel Başkanımız Yıldırım Gençer’in yapmış olduğu açıklamadan sonra liseliler ayağa kalktı.  İllerde meseleyi hemen gündemimize aldığımız olayda yurdun dört bir tarafından Milli Eğitimi arandı. Milli Eğitim Müdürlüğü yüzlerce liselinin şikayeti üzerine okulun adının değişeceğini açıkladı.

 

Okulun yeni adı 24 Temmuz’da Astsubay Yakup Akdağ Siirt Baykan İlçesi Çukurca Köyü kırsalında PKK’lı hainler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Yakup Akdağ ismiyle değiştirilecek.

 

‘’ MUSTAFA SABRİ GİBİLER ANCAK VATAN HAİNİ OLARAK ANILACAKTIR.’’

 

Genel Başkanımız Yıldırım Gençer, yaptığı açıklamada "FETÖ ve PKK’ya karşı milletçe topyekün bir savaş verdiğimiz bu dönemde alınan bu karar sadece Türkiye düşmanlarının yüzünü güldürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığının görevi vatanına, milletine bağlı bireyler yetiştirmektir. Ülkemizin 7’den 70’e Atatürk’te birleştiği bu dönemde yapılan bu uygulama sadece vatan düşmanlarına hizmet eder. Milli Eğitim Bakanlığını uyarıyoruz; Türk Gençliği gücünü şanlı tarihinden almaktadır. O tarihin içerisinde Mustafa Sabri gibiler ancak vatan haini olarak anılacaktır. Mustafa Sabri’nin ismi derhal okuldan geri çekilmelidir. Türkiye Liseliler Birliği olarak bu sürecin takipçisi olacağız.” İfadelerini kullanmıştı.

 

 

Tarih:
Diğer Haberler