2018’de Başarılarıyla Göğsümüzü Kabartan Türk Gençleri

2018 boyunca Türk gençleri spor, girişimcilik, bilim, teknoloji, sanat, vb. alanlarda büyük başarılara imza atarak geleceğe umutla bakmamızı sağladı.

2018’de Başarılarıyla Göğsümüzü Kabartan Türk Gençleri

1. Efe Çetiz

12 yaşındaki Efe Çetiz, buz pateninde adını dünya rekoruna yazdırdı. İzmirli 12 yaşındaki Efe Çetiz, Ankara’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda 12 yaş ve altı grubu “Basic Novice A Boys” kategorisinde 2014 yılında Çek sporcu Matyas Belohradsky tarafından kırılan rekoru tarihe gömdü.

2. İrem Yaman

Mayıs ayındaki Avrupa Tekvando Şampiyonası, kadınlar 62 kiloda şampiyon olan İrem Yaman üst üste 2. kez Avrupa şampiyonu oldu. Eylül ayında ise Tayvan’da yapılan Grand Prix’de 3. seri müsabakalarında yine altın madalya alarak 2020 Tokyo Olimpiyatları için önemli puanlar kazandı.

3. Berna Sözen

 

Bilim, mühendislik ve ekonomi konularındaki büyük başarılarıyla tanınan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), geçen yılın bilimde çığır açan 10 gelişmesini derledi. Bu değerli listede, baş araştırmacısı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı araştırma görevlisi Berna Sözen olan ‘Yapay Embriyon‘ çalışması da vardı. Independent, Guardian ve BBC gibi mecralarda haber olarak dünya basınındaki yerini de alan çalışma, embriyon gelişiminde neden sıklıkla hata yaşandığını ve kadınların neden düşük yaptığını anlamamızı sağlayacak.

4. Selin Ünlüdağ

17 yaşındaki Deniz Selin Ünlüdağ, Yıldızlar ve Gençler Avrupa Eskrim Şampiyonası’nda Avrupa şampiyonu oldu. Kendisi kadınlar kategorisinde ilk kez bu başarıyı elde eden sporcu olarak tarihe geçti.

5. Mehmet Hamza Erol

İzmir’de Uğur Okulları 11. sınıf öğrencisi olan Mehmet Hamza Erol, ellerini kullanamayan insanlar, için bilgisayarı gözleriyle kullanabilmesine olanak sağlayan bir gözlük ve yazılım geliştirdi. Yaptığı piyasa araştırmalarında yaklaşık 10 bin doların üzerinde ürünler gördüğünü söyleyen Erol’un kendi geliştirdiği ürünün fiyatı ise 44 lira.

6. Defne Güngör

Bilkent Üniversitesi Müzik Sahne Sanatları Fakültesi Ahmet Adnan Saygun Müzik ve Bale İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi olan 9 yaşındaki Defne Güngör, Çekya’da yapılan keman yarışmasında dünya birincisi oldu.

7. Yankı Erel

17 Yaşındaki Tenisçi Yankı Erel Wimbledon Şampiyonluğu Yaşayan İlk Türk Oldu. Yankı Erel ve Otto Virtanen ikilisi, Wimbledon gençler çift erkeklerde Nicolas Mejia ve Ondrej Styler ikilisini 7-6 ve 6-4’lük setlerle 2-0 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

8. Arya Nur Güneş

Viyolonseldeki yeteneğiyle ülkemizi dünyanın dört bir yanında temsil eden 14 yaşındaki Arya Güneş, bir başarıya daha imza attı. Arya, İspanya’da düzenlenen II. LUTHIERS CLAR Uluslararası Viyolonsel Yarışması’nda kendi yaş kategorisinde dünya birincisi oldu.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler