25 ülkeden 70'i aşkın genç Türkiye'de buluşuyor!

25 ülkeden 70’i aşkın genç, emperyalist saldırganlığa, teröre ve geleceksizliğe karşı 17-23 Mart tarihleri arasında Türkiye'de buluşacak.

25 ülkeden 70'i aşkın genç Türkiye'de buluşuyor!

25 ülkeden 70’i aşkın genç, emperyalist saldırganlığa, teröre ve geleceksizliğe karşı 17-23 Mart tarihleri arasında Türkiye'de buluşacak.

 

DÜNYANIN EN MÜCADELECİ GENÇLERİ TÜRKİYE’DE

 

İstanbul’da başlayıp Ankara’da tamamlanacak olan programın birinci gününde İstanbul Bakırköy Leyla Gencer Opera Sahnesinde büyük ve halka açık bir şölen yapılacak. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in ve Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun da katılacağı buluşmada Rusya’dan Şili’ye, Arjantin’den Nepal’e, Almanya'dan Bangladeş'e, Azerbaycan'dan Mısır'a, Meksika'dan İran'a kadar farklı kıta ve coğrafyaların gençliği bir araya gelecek.

 

"HAKLILIĞIMIZI DÜNYAYA ANLATMAK VAZİFEMİZDİR"

 

Dünya gençliğinin emperyalizme ve teröre karşı tek yumruk olacağı buluşmanın tüm mazlum milletlere umut olacağını söyleyen Genel Başkanımız Cem Dikmen, “Türk gençliği yine devlet görevi görüyor. Ülkemizin emperyalizme ve kuklası terör örgütlerine karşı verdiği mücadeleyi birinci ağızdan uluslararası kamuoyuna anlatacağız. Türkiye’nin dış güçlerce bozulmaya çalışılan imajını onaracağız. Kendimizi vatan savaşının cephe gerisindeki maddi gücü olarak görüyoruz. TGB, Gençlik Kara Kuvvetidir. Vatanımızın haklı mücadelesini sorumlulukla dünya gençliğine anlatacağız. Atatürk Türkiye’sinin çağdaş birikimini özveriyle yansıtacağız. Vazife başındayız“ diyerek genç, yaşlı herkesi 18 Mart’taki büyük açılışa davet etti.

 

“AMERİKA’YI KORKUTMAK İÇİN TÜRKİYE’YE GELİYORUZ”

 

Dünyanın dört bir tarafından Türkiye’ye gelecek olan anti-emperyalist gençlik örgütlerinden gençler ise buluşmayla ilgili düşüncelerini tgb.gen.tr için anlattılar. Bangladeş, Irak, Filistin ve İsviçre’den gençler şöyle konuştu:

 

Irak Gençlik Birliği: Uluslararası Anti-emperyalist Gençlik Buluşması ile komşularımızla Türkiye’de bir araya geleceğiz. Bölgemizde sıcak savaşın yaşandığı bu günlerde biz de bölge gençliği olarak emperyalizm destekli teröre ve saldırganlığa karşı tavrımızı kararlılıkla göstereceğiz. Amerika’ya karşı bölge gençliği olarak birleşeceğiz. Bu buluşma bölge gençlerinin birliğine hizmet edecek. Bölge gençlerinin birliği Amerika’yı korkutacaktır.

 

Bangladeş Gençlik Birliği: Türkiye’de böyle bir etkinliğe katılacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Hem Türk gençliğiyle hem de Türk halkıyla bizi kaynaştıracak olan bir etkinlik bu. Biz daha önce ülkemizde misafir etmiştik TGB’li arkadaşlarımızı, şimdi bizler de onların misafiri olacağız. Heyecan verici bir buluşma olacak.

 

Filistin Gençlik Birliği: Amerikan emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı Türk gençliği ve dünya gençliği bu etkinlik ile bir araya geleceğiz. Gençliğin mücadeleci ruhunu yansıtacağız. Filistin davasını Türk gençlerinin sahiplenmesi bizim için çok değerli. Emperyalizme karşı direnen halkların bayrağını hep birlikle yükselteceğiz bu etkinlikte.

 

İsviçre Komünist Partisi: Buluşmaya biz de katılacağız. Çünkü mevcut tarihsel safhanın ana sorununun emperyalizm olduğunu, bağımsız uluslar arasında barışçıl işbirliğine dayanan çok kutuplu bir dünya düzeni için emperyalizmle savaşmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu buluşma Türkiye gerçekliğini daha iyi tanımamızı sağlıyor.

Tarih:
Diğer Haberler