Akit'e soruyoruz: Uzaya çıkmamıza karma eğitim mi engel?

Yeni Akit'e göre eğitimde başarısızlığın sebebi karma eğitimmiş...

Akit'e soruyoruz: Uzaya çıkmamıza karma eğitim mi engel?

Yeni müfredatın, gericiler tarafından büyük bir iştahla tartışıldığı ve övüldüğü şu günlerde, Türkiye’nin çağdaşlık namına ne kadar kazanımı varsa hepsine toptan savaş açmış olan Yeni Akit, fırsattan istifade “karma eğitimi de kaldırabilir miyiz” derdine düşmüş.
Bugün Yeni Akit’te yer alan bir haberde iki sendika başkanı ve bir sosyologdan alınan demeçlere göre karma eğitim kaldırılmalıymış. Gerekçeler ise çok ilginç…
Karma eğitim batı eksenli ve ithal bir modelmiş, bize uygun değilmiş. Bu sistem bir dayatmaymış ve demokratik değilmiş. Daha da ilginci karma eğitim sisteminde yetişen çocuklar haremlik selamlık sistemde yetişenlere göre daha başarısız oluyormuş, pedagoglara danışılmalıymış.
Ülkemizde benzer teraneler yıllardır dillendirilmekte, hatta bazı okullarda da (özellikle imam hatip okullarında) fiilen uygulanmakta. Peki, o geçen zamanda ülke olarak kaç yeni buluşa imza attık? Kansere çare bulabildik mi? İnsanlığın yararına ne üretebildik? Uzaya çıkmamıza karma eğitim mi engel?
Demek ki başarı ile haremlik selamlık eğitim arasında bir doğru orantı söz konusu değilmiş.
Kadın ve erkeğin aynı ortamda bulunabildiği, beraber eğitim alabildiği toplumlara baktığımız zaman hem bilim ve teknolojinin hem de sosyal refahın ne denli ileri olduğu kolayca görülebilir. Algılamak çok zor değil; çağdaşlık ve ilerlemenin yolu kadın ve erkeğin aynı sosyal çevrede büyüyebilmesi, aynı okullarda eğitim alabilmesinden geçmektedir.

 

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler