Aladağ'ı Aklama Operasyonu

Adana'nın Aladağ ilçesinde MEB onayıyla bir tarıkatın işlettiği yatılı Kuran kursunda yaşanan faciada soruşturma tamamlandı.

Aladağ'ı Aklama Operasyonu

Adana'nın Aladağ ilçesinde MEB onayıyla bir tarikatın işlettiği Kuran kursunda yaşanan, 11'i çocuk 12 kişinin hayatını yitirdiği faciada, ilgili milli eğitim müfettişlerinin surşturması tamamlandı. Ailelerin, hakkında "Bizi bu yurda yönlendirdi" şikayetinin yapıldığı ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş'a kınama cezası verildi. Faciadan önce yapılan denetimde, önlemler alınmış gibi sahte rapor düzenleyen kaymakamlık çalışanı ve ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü'ne birer günlük maaş kesim cezası ile yetinildi.


Olayı değerlendiren avukatlar 11'i çocuk 12 kişinin yanarak can verdiği yurt faciasında MEB görevlilerine verilen cezalar için 'ödül gibi cezalar' dediler. Yangının yaşandığı binaya kullanma ruhsatı, yurt izni verilmesi ve ailelerin bu yurda yönlendirilmesi olayın yaşanmasının başlıca çıkış noktası olarak görülüyor. Ayrıca verilen cezaların yetersiz ve caydırıcılığı olmayan cezalar olduğu da belirtildi.

 

Tarih:
Diğer Haberler