"Ali" Emniyete "Demir"ledi

2011 ÖSYM sınav sorularının çalındığı dönemde ÖSYM Başkanı olan Ali Demir FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

"Ali" Emniyete "Demir"ledi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ÖSYM Başkanlığındaki yapılanması ile ilgili soruşturmada, aralarında ÖSYM eski başkanı Ali Demir'in de bulunduğu, 6'sı halen kurumda aktif görevde olan toplam 34 şüpheli hakkında Ankara merkezli İstanbul, Adana, Eskişehir, İzmir, Nevşehir ve Trabzon illerinde 08/04/2019 tarihi saat 06.30 itibariyle gözaltı kararı verilmiştir. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonda şu ana kadar 20 şüpheli gözaltına alınmıştır" denildi.

Gözaltına alınan şüpheliler arasında Ali Demir'in de bulunduğu öğrenildi.

ALİ DEMİR ZAMANINDA YAŞANAN SKANDALLAR

Ali Demir döneminde yaşanan diğer skandallar ise şöyleydi:

Şifre skandalı: Ali Demir göreve geldikten birkaç ay sonra, 27 Mart 2011'de 1 milyon 700 bin adayın girdiği 2011-YGS’de şifre skandalı patlak verdi. Demir önce reddetti sonra “Şifre var, kopya yok” dedi. Savcılık olayı kapattı ve takipsizlik kararı verdi.

Hatalı test: Yine 27 Mart 2011'de YGS’ye katılan 150 mahkûm adayın kitapçığında test hatalı basıldı.

Cevap anahtarı kayboldu: Diyarbakır’da YGS’ye giren 4 öğrencinin cevap anahtarı kayboldu.bu 4 öğrenci için 7 Haziran 2011'de ‘özel YGS’ yapıldı.

Eksik kitapçık: 24 Nisan 2011'de ALES’e giren 500 adaya eksik kitapçık verildi.

Aynı sorular soruldu: 29 Mayıs 2011'de yurtdışı yükseköğretim diplomaları denkliği için seviye tespit sınavında tıp doktorluğu ikinci aşama kitapçığındaki 100 sorudan 75’i önceki yılın sorularıyla aynı çıktı. Sınav iptal oldu.

TGB LİSELİ SÖYLEMİŞTİ

TGB, o dönemler yurdun her yerinde Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'ndaki (YGS) şifre skandalını Taksim Meydanı'ndan Tünel'e yürüyerek protesto etmişti. Eyleme katılan Lise öğrencileri cuma günü 1 gün süreyle okula gitmeme kararı aldıklarını duyurmuştu. TGB'liler eylemlerin ardından üzerinde FETÖ lideri Fetullah Gülen'in fotoğrafının bulunduğu "Yeni Dönem LYS şifreleri gelmiştir" yazılı bildiriler dağıtıldı.

TGB'liler o dönem ki ÖSYM Başkanı Ali Demir, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın istifa etmesi gerektiğini belirttiler. 

İşte o eylemlerden fotoğraflar;

O dönem Çıkan TGB Liseli Dergisi'nin Kapağı
O dönem Çıkan TGB Liseli Dergisi'nin Kapağı

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler