Belediye Başkanından Liselilere Evet Propagandası!

İstanbul Bağcılar'da bir lisede düzenlenen konferansta öğrencilere "kimler evet oyu verecek" diye soruldu.

Belediye Başkanından Liselilere Evet Propagandası!

İstanbul Bağcılar Dündar Uçar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde geçtiğimiz günlerde bir eğitim gerçekleştirildi. İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen "Değerler Eğitimi" adlı eğitime Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'da katıldı.

Liselilere 15 Temmuz'un anlatıldığı bir video izletilen eğitimde videoda millet yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ön planda olması ve seslendirmesi dikkat çekti. Konuşma sırasında sürekli olarak başkanlık sistemini vurgulayan ve sözde avantajlarından bahseden Lokman Çağırıcı millete hizmet konusuna girince öğrenciler tarafından tepki topladı. Çünkü belediye tarafından Dündar Uçar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çalışanlarının maaşları bütçeden ödenmediği için okuldaki öğrencilerden 20 TL toplanıldığı, ücreti vermeyen öğrencilerin ise telefonlarına idare tarafından el konulduğu ve gün boyunca verilmediği, öğrenciler tarafından bildirildi.

Konuşma sırasında öğrencilerin soracakları soruların daha önce okul idaresi tarafından hazır şekilde verildiği ve bu soruları sormaları için tembihlendikleri etkinlikte, Başkan Lokman Çağırıcı konuşmasının bitimine doğru liselilere "Kimler evet kullanacak?" diye sordu. Hemen ardından sorusunu "Kimler oy kullanacak?" diye düzeltti.

Eğitimi gerçekleştiren ilahiyatçıların, eğitimi ayet-siyaset eşliğinde sürdürmesi liseliler tarafından tepki çekti.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler