Bornova Anadolu Lisesi'nde Neler Oluyor?

Proje okullarına karşı öğrencilerin tepkileri büyüyor.

Bornova Anadolu Lisesi'nde Neler Oluyor?

Açılan yeni dönemle birlikte yürürlüğe giren proje okullarına karşı öğrencilerin tepkileri büyüyor. Proje okullarından biri olan İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nden bir öğrenci konu ile ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi:

"Ben Bornova Anadolu Lisesi öğrencisiyim. Okulumuzda 2016-2017 arasındaki bir yıllık eğitim döneminde 3 müdür ve 3 müdür yardımcısı değişikliğiyle karşı karşıya kaldık. Bu yeni öğretim yılına da yeni müdürümüzle başladık ve öğretmenlere sınıf dağıtımları yapıldı, ders programları verildi. Fakat dün sabah yani okulun 3. gününde ‘’Proje Okulları’’ na dahil olmamız sebebiyle gelen yazıda okulumuzda 4 ile 8 yıllık çalışmalarını tamamlayan öğretmenlerimizin görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin bilgiyi aldık.

Bizim okulumuz çok köklü bir okul. Bu sebeple öğretmenlerimiz yıllardan beri okulumuzda eğitim veren, tecrübeli, MEB’in yapmış olduğu sınavlarda başarılı olmuş ve eğitim-öğretim faaliyetlerinde deneyimi olan saygıdeğer insanlar. Bu durumda okuluna emek verip BAL Ruhu’nu bize öğreten tecrübeli öğretmenlerimiz yuvalarından alıkonuluyorlar.

Okulumuzdaki öğretmenlerin yaklaşık %95’i aynı durumda. 2 gündür okulumuza büyük bir hüzün ve üzgünlük hakim. Koridorlarda ağlayan yüzlerce öğrenci, yuvasından ayrılmak istemeyen gözleri yaşlı öğretmenlerimiz... Herkes büyük bir telaşla ne yapabileceğini düşünmeye çalışıyordu. Fakat kara haber geldiğinde Çarşamba günündeydik ve öğretmenlerimizden Perşembe gününe kadar tayinlerini istemeleri, aksi takdirde gitmek istemeyecekleri yerlere atanabilecekleri söylendi. Eğer elimizden bir şey gelmezse Pazartesi günü yeni öğretim kadrosuyla eğitime başlanılacak.

Öğrencilerinin geleceği için kendi dertlerini bir kenara bırakıp bizimle ilgilenen öğretmenlerimizin yıllarını verdikleri okullarından 3 gün gibi kısa bir süre içerisinde, apar topar gönderilmelerine sessiz kalamıyoruz. Biz öğrenciler olarak bu durum kabul edilebilir değil. Bütün 'Proje Okulları' aynı durumda. "

 

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler