Çıkışta Eylem Yapmasınlar Diye Öğrenciler Okulda Rehin Tutuldu!

İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi'nde öğrencilerin okul çıkışındaki eyleme katılmasını engellemek için kapılar üzerlerine kilitlendi

Çıkışta Eylem Yapmasınlar Diye Öğrenciler Okulda Rehin Tutuldu!

Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Ayakta!
Günlerdir liselerin gündemini meşgul eden proje okulu uygulaması kapsamında, atanacak öğretmenlerin atamalarının durdurulduğunun açıklanmasına rağmen öğretmenlerin tayin işlemlerinin durdurulmaması Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi'nde protesto edildi.

Türkiye Liseliler Birliği, Erkan Yücel Kültür Merkezi, Vatan Partisi, Müzik Öğretmenleri Derneği ve Plastik Sanatçıları Derneği temsilcilerinin okulun önceki dönem öğretmenleri ve velilerin katıldığı basın açıklamasına öğrencilerden büyük destek geldi. Okul yönetimi, öğrencilerin eyleme katılmasını engellemek için çıkış saati 15:30 olduğu halde öğrencileri 15:50'ye kadar sınıflarda ve koridorlarda bekletti, okul kapısı kilitlendi. Bunun üzerine öğrenciler protestoyu okul içine taşıdı. Okul içinde ve dışında alkış ve sloganlar yükselirken Müdür yardımcısı Fatma Füsun K.’nin öğrencilerin 5 dakika içinde çıkarılacağı, taşkınlık yapılmaması duyurusunu yaptığı görüldü. Eylemde sık sık "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" "Liseler Bizimle Aydınlanacak", "Bu Proje Tutmaz, Öğrenciler Külyutmaz" sloganları atıldı.

Türkiye Liseliler Birliği adına konuşan TLB İstanbul İl Başkanı Berkan Giden, bu projenin Cumhuriyet'e, sanata ve bilime kasteden bir proje olduğunu ve derhal durdurulması gerektiğini söyledi. Bu projeyle güzel sanatlar liselerinin sanat üretemez hale getirilmek istendiğini belirten Giden, "Proje okul kapsamına alınan okullar, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda mezun veremeyen okullardır. Bu okulların genetiğiyle oynarsanız, Cumhuriyet'in genetiğiyle oynarsınız" dedi.
Öte yandan Lisenin kurucularından, 88 yaşındaki Selahattin Evcil, uygulamadan dolayı çok üzgün olduğunu belirterek “Sanat ve sanatçıya destek veren kurumların sayısının artırılması gerekirken, ne oldu? İki yıl içinde bu okulların kapısına kilit vurmak için mi bu adımlar? Sınavla gelmiş, çağdaş seviyeyi yakalamış, dalında uzman öğretmenlerin okuldan gönderilmesini istemiyorum. Bu okul benim göz nurum. Uygulamadan geri dönülmesini istiyorum” dedi.
Basın açıklamasının ardından okulun ilk öğretmenlerinden 73 yaşındaki Kamil Oruç kısa bir pandomim gösterisi gerçekleştirdi.

Tarih:
Diğer Haberler