FETÖ'nün Kolejleri İmam Hatip Oldu

İmam Hatiplerde çok sayıda boş kontenjan varken, Anadolu ve Fen Liseleri'ne olan gereksinim görmezden gelinerek el konulan okullar İmam Hatip yapıldı.

FETÖ'nün Kolejleri İmam Hatip Oldu

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sistemi'nde (TEOG) ilk nakil dönemi sona erdi. İlk nakil sonuçları dün sabah açıklandı. MEB, ikinci nakil dönemi sona erdi. İlk nakil sonuçları dün sabah açıklandı. MEB, ikinci nakil dönemi için tercih listelerini güncelledi. Yeni listede FETÖ'nün el konulan okullarından bazıları da yer aldı. FETÖ'nün kolejlerinin büyük çoğunluğu İmam Hatip'e dönüştürüldü. Okullara darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesinde şehit olan vatandaşların isimleri verildi.

 

TEOG yerleştirme sonuçları geçen 8 Ağustos'ta açıklandı. Yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrencinin iyi bir lise beklentisi ile girdiği sınavda İmam Hatiplere ayrılan kontenjanla Anadolu Liseleri'ne ayrılan kontenjan arasındaki dengesizlik veli ve öğrencileri mağdur etti. İlk yerleştirmelerin ardından Anadolu Liseleri ile Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri'nde boş kontenjan bulunmazken İmam Hatipler boş kaldı. Dün nakil sonuçları açıklandı. İkinci nakil dönemi için tercih listeleri güncellendi. Anadolu Liseleri ile Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri'nden "özel okullara kayma olur, boş kontenjan açılır" beklentisinin gerçek olmadığı görüldü. Bu okullarda yine boş kontenjan bulunamadı. İmam Hatip Liseleri'nde ise boş kontenjanlar yine dolmadı. Üstelik çoğu boş kalan İmam Hatip Liseleri'ne yenileri eklendi.

FETÖ Okulları Tercih Listelerinde

FETÖ'nün el konulan okullarından bazıları yeni isimleri ile tercih listelerine girdi. Öğrenciler, kontenjanları tamamen boş olan okulları ikinci nakil döneminden itibaren tercih edebilecekler. Ancak MEB, Anadolu Liseleri ile Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri'ndeki yığılmaya çözüm bulmak yerine, listelere giren FETÖ'nün okullarının neredeyse tamamını İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürdü. Öğrenciler 26 Ağustos'a kadar nakil için tercihte bulunabilecekler. İkinci nakil sonuçları 29 Ağustos'ta açıklanacak. Son nakil uygulamaları ise 29 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında olacak.

İstanbul'a 15 Yeni İmam Hatip!

İstanbul'da ilk yerleştirmede İmam Hatiplerin 6'da 1'i boş kalmasına rağmen FETÖ'nün el konulan 15 okulu İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüldü. Anadolu Liseleri bu dönüşümden pay alamadı. Örneğin Pendik ilçesindeki Anadolu Liseleri'nde tek bir boş kontenjan bulunmazken, İmam Hatip Liseleri'ndeki boş kontenjan sayısı 279 oldu. Buna rağmen Yenişehir'deki Coşkun Koleji, Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüldü. Ankara'da da el konulan 7 okul İmama Hatip oldu. İzmir'de İmam Hatip Liseleri'nin neredeyse yarısının boş kalmasına rağmen kentte Yamanlar Kolejleri'nin de içlerinde yer aldığı 4 okul İmam Hatip'e dönüştürüldü. Yalnızca Menemen'deki Yamanlar Koleji Fen Lisesi oldu. (Özlem Konur Usta / Aydınlık)

Tarih:
Diğer Haberler