Geleceğin eğitimcilerinden MEB taslağına müdahale!

Ege Üniversitesi Genç Eğitimciler Kulübü, MEB'in yeni eğitim taslağına tepki gösterdi.

Geleceğin eğitimcilerinden MEB taslağına müdahale!

Ege Üniversitesi Genç Eğitimciler Kulübü, MEB'in yeni eğitim taslağına tepki gösterdi.

Ege Üniversitesi Genç Eğitimciler Kulübü, MEB tarafından tartışmaya sunulan rapor taslağının müfredata girmesi durumunda gelecekte Türkiye için engeller yaratılacağının muhtemel olduğunu belirtti.

Genç Eğitimciler Kulübü(GEK), bu engellere yol açacak değişikliklere ilişkin çözüm önerilerini kamuoyuna bildiri şeklinde sundu.

"Taslak müfredat eğitim sisteminin sorunlarına çözüm bulmuyor"

"Taslak müfredatı incelediğimiz zaman öğrencilere yeteneklerini geliştirebilecekleri, geliştirdikleri yetenekleri ile ilgili meslekler icra edip üretebilecekleri bir eğitim öğretim olanağı sunmuyor. Eğitim sistemimizdeki rekabetçi yapıyı değiştirmiyor. Öğrencilerin aldıkları eğitime yabancılaştıkları, hangi bilgiyi hangi amaçla öğrendiklerini bilmedikleri bir eğitim sistemimiz var. Taslak müfredat buna da herhangi bir çözüm olanağı sunmuyor" denilen bildiride bunların eğitim sisteminin en önemli sorunları olduğu vurgulandı.

"Eğitim sistemimizin hem milli hem de çağdaş bilimsel zeminine zarar veriliyor"

Genç Eğitimciler Kulübü, "Mevcut sorunları çözmeyen bu taslak müfredat yetmezmiş gibi daha büyük sorunlara da kapı aralıyor, eğitim sisteminizin hem milli hem de çağdaş bilimsel zeminine zarar vermekte. Üstelik yapılan değişiklerle tarih, felsefe, edebiyat gibi öğrenciye hem bilgi hem de beceri kazandıran derslerin içerikleri bu hedeflenen becerileri kazandırmaya elverişsiz hale getirilmekte" diyerek derslerin beceri kazandırmadığına dikkat çekti.

"MEB'e çağrımız, bu taslağın tartışmadan kaldırılmasıdır"

Eğitimin, vatanın ve milletin çıkarlarına hizmet ettiği takdirde meşru olduğunu belirten Genç Eğitimciler Kulübü, "Bu müfredat programı ne vatanımıza ne de milletimize hizmet ediyor. Bu sebeple hiçbir meşruiyeti yoktur. Bu meşruiyet ancak çağdaş, laik, bilimsel ve milli eğitimle olur. Genç Eğitimciler Kulübü olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrımız; derhal bu taslağın tartışmadan kaldırılması ve eğitim sistemimizin asıl sorunlarını çözmeye, 'milli' bir eğitim sistemi inşa etmeye yönelik adımlar atılmasıdır" dedi.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler