Hakkari'de öğretmen ve Mehmetçik çocuklara "Umut" oldu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine 20 km mesafede İran sınırındaki Kısıklı köyünde öğretmen ve Mehmetçik, çocuklara "Umut" oldu.

Hakkari'de öğretmen ve Mehmetçik çocuklara "Umut" oldu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine 20 km mesafede İran sınırındaki Kısıklı Köyü Abdülkadir Alkan Ortaokulu’na üç sene önce okul müdürü olarak atanan Doğan Bozkurt ve müzik öğretmeni Cansu Aşan köy çocuklarının umudu oldu.

Okuldaki çocukların her biri benim öğrencim değil çocuklarımdır diyen Doğan Bozkurt, köy okulundaki 3 senelik mücadelesini şöyle anlattı: Ben 3 sene önce Abdülkadir Alkan Ortaokulu’na atandım. Köydeki ve okuldaki imkanlar çok kısıtlıydı. Eğitim gördükleri sınıflar çok yetersizdi. Öğretmenlerle birlikte bir ekip oluşturduk. Madem dedik bu çocukların kaderi biziz, kaderleri güzel olsun diye en güzel işleri yapmalıyız. Müzik alanında, spor alanında, edebiyat alanında… Müzik öğretmenimiz Cansu Aşan gelince güzel projeler sundu ve biz de hep birlikte bu projeleri gerçekleştirmek için çalışmaya başladık. Koro kurulduktan sonra çok yetenekli çocuklarımızın olduğunu fark ettik. Gördük ki bu çocukların elinden tutunca, onlara destek olunca yapamayacakları iş yok. Biz çocuklarımızdaki umudu, heyecanı gördük ve o umutla yola devam ettik. Sosyal medyada köy çocuklarımızın çalışmalarını duyurduk. Cem Adnan, okulumuza piyano hediye etti. Müzik sınıfımızı kurduk.

Amaçlarının ezberci sistemi yıkıp çocukların yeteneklerini keşfetmek olduğunu söyleyen Bozkurt, “Bizim amacımız çocukları ezberci sistemden kurtarıp, her birini yeteneklerine göre başarılı bir hale getirmek. Mehmetçiğimiz bize büyük destek oldu. Çocuklarım çok heyecanlı, çok mutlu. 19 Mayıs’a 10 gün kala Mehmetçik tarafından hediye edilen bando takımı okulumuza ulaştı. Çocuklar 10 günde harikalar yarattı. Buradaki çocukların müzikle, sanatla tanışma imkanı yoktu. Onları müzikle tanıştırdık. Her ay bir gazete ve dergi çıkartıyoruz. Çocukların kaleminden yazılarla onların kendi dünyalarını yansıtmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

MEHMETÇİKTEN DESTEK
Köy öğretmeni Cansu Aşan da köye müzik öğretmeni olarak gittiğinde çocukların hem bilgi olarak hem de materyal olarak müzikle tanışmadıklarını görünce geçtiğini anlattı. 
“1 sene önce köye atandığımda çocukların hayatında müzik olmadığını gördüm ve bu durum beni çok üzdü. Hemen harekete geçtim. Kendi bütçemle ufak tefek müzik aletleri aldım. Çocukları müzikle tanıştırdım. Bir koro kurdum ve adını “Umut Korosu” koydum. Buradaki çocukların sosyal aktiviteleri yok. Okula gelmek ve derse girmek onlar için en büyük sosyalleşme ortamı öyle düşünün. Umut Korosu çocuklara umut olsun, hayatlarına dokunarak bir şeyleri değiştirsin istedim. Hepsi çok meraklı ve istekli. Koroyu büyütmek için kampanyalar düzenledik, destek olanlar oldu.

Aşan hayalinin bando takımı kurmak olduğunu ve bu hayalinin Tuğgeneral Metin Tokel sayesinde gerçekleştiğini şöyle dile getirdi: Benim en büyük hayalim okula bir bando takımı kurmaktı. Çocuklardaki ışığı görünce bando takımını kesin olarak kurmaya karar verdim ancak bando takımındaki çalgı ve kıyafetler çok pahalıydı. Okulumuzun bunu karşılayacak bütçesi yoktu. Müdürümüz Doğan Bozkurt ile birlikte Tümen komutanı Tuğgeneral Metin Tokel’in yanına gittik ve yardım istedik. Sağ olsunlar bu isteğimizi canı gönülden kabul ettiler. 1 hafta içinde Ankara’dan bütün malzemeleri gönderdiler.

HAKKARİ’DE İLK BANDO TAKIMI
Cansu Aşan bando takımı kurmalarının mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, “Hakkari’de ilk defa bir okulda bando takımı kuruldu. Yüksekova’da ilk defa Kortej yürüyüşü yapıldı. Çocuklar bu işin üstesinden başarıyla geldiler” Dedi. (Aydınlık)

İşte Umut Korosu ve Bandosu'nun hikayesi

Tarih:
Diğer Haberler