Halk oyunları şampiyonası sona erdi

Denizli'de Merkezefendi Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Halk oyunları şampiyonası sona erdi

Denizli'de Merkezefendi Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası sona erdi. İki ayrı dalda yapılan yarışmayı, Halay Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'yle, Sarayköy Gençlik ve Spor Kulübü kazandı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile Merkezefendi Belediyesi'nin iş birliğinde geçen cuma günü Merkezefendi Kültür Merkezi'nde başlayan Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'na, 24 ilden 27 ekip katıldı. Yarışmada halk oyunları ekipleri, yöresel kıyafetleriyle gösterilerini sundu. Çok sayıda vatandaşın izlediği yarışmada, hakemlerin değerlendirmesi sonucu 'Yıldızlar Geleneksel Düzenlemesiz Dal' kategorisinde şampiyonluğu Halay Gençlik ve Spor Kulübü kazandı. 'Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli Dal' kategorisinde ise Sarayköy Gençlik ve Spor Kulübü birinci oldu. Düzenlemeli Dal kategorisinde Seyhan Belediye Spor Kulübü ikinci, Tuşba H.E.M Gençlik ve Spor Kulübü ise üçüncü oldu. Yarışma sonrası dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu, iki gün süren yarışmayı izlemeye gelen tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Tarih:
Diğer Haberler