İmam Hatip Lisesi Açmak İçin Nüfus Şartı Kalktı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dün yaptığı düzenleme ile İmam Hatip Lisesi açmak için gerekli olan 5bin öğrenci nüfusu kaldırıldı.

İmam Hatip Lisesi Açmak İçin Nüfus Şartı Kalktı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dün yaptığı düzenleme ile İmam Hatip Lisesi açmak için gerekli olan 5bin öğrenci nüfusu kaldırıldı. Bu düzenleme ile artık imam hatip liseleri Valilerin iznine bağlı olarak her yere açılabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği’nde üç ay önce yaptığı değişiklikle, imam hatip okullarının açılabilmesi için gerekli olan nüfus şartını 50 binden 5 bine düşürmüştü. Bu değişikliğin ardından Türkiye’deki 191 ilçede yaşayan öğrencilerin imam hatipten başka seçeneği kalmamıştı.

 

3 ay önce yayımlanan yönetmelikte açılması zorlaştırılan güzel sanatlar ya da spor liseleri için gerekli koşullara dokunulmaması ise dikkat çekti. Yapılan değişiklikle kararın valiliklere bırakılması da dikkat çekti. Buna göre, Anadolu imam hatip lisesi, Anadolu lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, çok programlı Anadolu lisesi ve mesleki eğitim merkezinin kapatılması ihtiyacını da valilikler belirleyecek. Valiliklerin teklifi doğrultusunda işlemler bakanlık tarafından yürütülecek. 

 

Ancak yeni düzenlemede Anadolu Lisesi açmak için en az iki şube mevcudunda öğrenci şartı getirilirken, Anadolu imam hatip liselerinde bu şart yok. Böylece nüfusu az olan ilçe merkezlerinde sadece Anadolu imam hatip liseleri açılabilecek.

Tarih:
Diğer Haberler