İmam Hatipler Boş Kaldı

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte İmam Hatip Liseleri'nin büyük çoğunluğu boş kaldı.

İmam Hatipler Boş Kaldı

2006’da 455 olan imam hatip lisesi sayısı 2016-2017 eğitim öğretim yılında bin 452’ye çıktı. Anadolu lisesilerinin sayısı, düz lise olarak adlandırılan liselerle birlikte 2006’da 2 bin 839 iken geçen yıl 2 bin 978’de kaldı. Merkezi sınav sistemiyle bile öğrencilerin yerleşmekte sorun yaşadığı ortaöğretim sistemi, imam hatip ısrarı nedeniyle çıkmaza girdi. 2002’de iktidar olan AKP, 15 yılda 6 kez Milli Eğitim Bakanı değiştirdi. MEB’in imam hatip politikası değişmedi.

Talep olduğu gerekçesiyle imam hatip sayısı 10 yılda 3 katına çıktı. Ancak imam hatipler boş kaldı. Geçen eğitim-öğretim yılında imam hatip liselerinde derslik başına 16,8 öğrenci düştü. Anadolu liselerinde ise bu sayı derslik başına 26,8 oldu.


Ayrıca Kocaeli’nin Derince İlçesi’nde, 7 milyon lira harcanarak yapılan Şehit Serdar Gökbayrak İmam Hatip Ortaokulu, yeni eğitim- öğretim yılına 45 öğrenci ile başladı. 1200 öğrenci kapasiteli 4 katlı okulda, 24 derslik, spor salonu, kantin, yemekhane, laboratuvar, kütüphane, toplantı ve konferans salonu, geniş bir bahçe ve spor sahası yapıldı. Fakat, tüm bu olanaklara rağmen yeni dönemde istenen sayıda öğrenci kaydı yapılamadı. 45 kişinin kaydının yapıldığı okulda yalnızca 2 sınıf hizmete açılabildi. Okulda bir müdür ve bir de müdür yardımcısı kadrolu olarak görev yaparken bunun dışında kadrolu personel atanmadı. İki öğretmenin geçici olarak gönderildiği okulda eğitim ve öğretime başladı.

Tarih:
Diğer Haberler