İzmir Atatürk Heykeli altına eğitim merkezi yapıldı

42 metrelik Atatürk Maskı'nın bakımının ardından içinde kütüphane, sergi ve eğitim bölümlerinin yer aldığı 'Atatürk Eğitim Atölyesi' hizmete açıldı.

İzmir Atatürk Heykeli altına eğitim merkezi yapıldı

Buca Belediyesi'nce Yeşildere sırtlarında bulunan, 42 metre yüksekliğindeki Atatürk Maskı'nın 160 gün süren bakım ve onarım çalışmaları tamamlanıp, İzmirlilerle buluşturuldu.

'Atatürk Eğitim Atölyesi' de hizmete alındı. Atölyenin açılış törenine Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Prof. Süheyl Batum, ADD Buca Şube Başkanı Yılmaz Yıldız, Muharip Gaziler Derneği Buca Şube Başkanı Şükrü Karaca, meclis üyeleri ve birçok İzmirli katıldı.

GELECEK NESİLLERE ULAŞTIRMAK ÇOK ÖNEMLİ

Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Buca Şube Başkanı Karaca, eser yapmak kadar eseri gelecek nesillere ulaştırabilmenin de çok önemli vazife olduğu vurgulayarak, Buca Belediye Başkanı Piriştina'ya çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

ADD Buca Şube Başkanı Yıldız ise tüm ADD şube üyelerine seslenerek, 'Atatürk Eğitim Atölyesi'ni İzmir'in gözde mekanı yapmak için el ele verip çalışmalarını istedi.

20 YIL ONARIMA İHTİYAÇ DUYMAYACAK

Maskın tadilat ve bakımının 160 günde tamamlandığını ve 20 yıl boyunca onarıma ihtiyaç duymayacak şekilde düzenlendiğini belirten Başkan Piriştina, maskın hemen altında düzenlenen 'Atatürk Eğitim Atölyesi'nin projelendirme sürecini de şöyle anlattı:

"Ata'mızın maskı uzaktan bakınca insanı heyecanlandırıyor ama burayı insanlara nasıl biraz daha yakınlaştırırız, 7'den 77'ye bu ruhu nasıl hissettirebiliriz diye düşündük ve Atatürk Eğitim Atölyesi'ni oluşturduk. Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını, kurtuluş mücadelemizi, verdiğimiz savaşı, o cesaretli hikayeyi bir de bu maskın içindeki atmosferde alsınlar, hem içlerine sindirsinler hem de gelecek nesillere aktarsınlar istedik."

Konuşmaların ardından 'Atatürk Eğitim Atölyesi', törenle hizmete açıldı.

Tarih:
Diğer Haberler