İzmir Kitap Fuarı Başlıyor!

24. İzmir Kitap Fuarı, 6-14 Nisan tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda düzenlenecek.

İzmir Kitap Fuarı Başlıyor!

24. İzmir Kitap Fuarı, 6-14 Nisan tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda (Kültürpark) düzenlenecek. Bu yıl 457 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla hazırlanan İzmir Kitap Fuarı, söyleşi, panel ve çocuk etkinliklerinden oluşan 114 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Aralarında Gülten Dayıoğlu, Zeynep Oral, Yılmaz Özdil, İlber Ortaylı, Emre Kongar, Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, İsmail Saymaz, Şükrü Erbaş, Haydar Ergülen, Mine Söğüt, Yekta Kopan, Murat Menteş’in de bulunduğu pek çok yazar, şair ve bilim insanı okurlarıyla buluşacak. 24. İzmir Kitap Fuarı’nın onur konuğu Şair Hidayet Karakuş olacak. Fuar süresince Hidayet Karakuş’un da katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 6 Nisan Cumartesi günü Hidayet Karakuş’un okumasıyla "Kendi Sesinden Şiirler" isimli şiir dinletisi, 8 Nisan Pazartesi günü Hidayet Karakuş’un konuşmacı olarak yer aldığı "Atasözlerimiz Bizi Söylüyor" söyleşisi, 10 Nisan Çarşamba günü Mavisel Yener, Nevzat Süer Sezgin ve Hüseyin Yurttaş’ın katılacakları "Çocuk Yazınında Hidayet Karakuş" söyleşisi, 14 Nisan Pazar günü Yüksel Pazarkaya, Efdal Sevinçli, Bahri Karaduman, Oğuz Tümbaş ve Hülya Deniz Ünal’ın katılacakları "Karakuş’un Şiir Evreni" paneli ve son olarak yine 14 Nisan Pazar günü Yüksel Pazarkaya, İnci Aral, Öner Yağcı ve Gönül Çatalcalı’nın katılacakları "Hidayet Karakuş’un Romanları" isimli panel gerçekleştirilecek.

İzmir Kitap Fuarı, çocuk ve gençlere yönelik söyleşi, dinleti ve atölye çalışmalarından oluşan etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Söyleşilerde ve imza etkinliklerinde Gülten Dayıoğlu, Behiç Ak, Aytül Akal, Koray Avcı Çakman, Toprak Işık, Çiğdem Gündeş, Hacer Kılcıoğlu, Çiğdem Sezer, Birsen Ekim Özen ve daha pek çok çocuk ve gençlik kitapları yazarı okurlarıyla buluşacak.

Tarih:
Diğer Haberler