İzmir Marşı'na İstanbul Erkek Lisesi'nde Saldırı!

İstanbul Erkek Lisesi'nde Cumhuriyet Bayramı töreninde İzmir Marşı söylendiği için müdür başyardımcısı Metin Kuş öğrencilere tokat attı.

İzmir Marşı'na İstanbul Erkek Lisesi'nde Saldırı!

İstanbul Erkek Lisesi'nde Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen törende iki öğrenciye İzmir Marşı'nı söylediği için Müdür Başyardımcısı Metin Kuş tarafından fiziki saldırıda bulunuldu. Tokat atılan kız öğrenci yere düşerken, darp edilen diğer öğrenciye ise hakaret edildiği belirtildi.

Törende İzmir Marşı okunması üzerine Müdür Başyardımcısı Kuş'un kızgın bir şekilde iki öğrenciye tokat attığı belirtilirken, okul müdürü ise okulda yaşanan olayı akşam saatlerinde velilere attığı Whatsapp mesajıyla doğruladı. Okul müdürü mesajında, “Değerli velilerimiz, bugün yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamasında üzücü bir hadise yaşanmıştır. Bilindiği üzere bir haftadır Bakanlığımızın görevlendirmesiyle okul müdürlerine yönelik düzenlenen hizmet içi seminerde görevli olarak bulunmakta ve dolayısıyla idari izinli sayılmaktadaydım. Okul müdür vekilliği de Müdür Başyardımcımız Metin Kuş beye tevdi edilmiştir. Dolayısıyla okulda yapılacak törenle görev icabı Metin bey ilgilenmiştir. Ancak törenin içeriğine kendisinin izni olmadan eklenen kısımları çıkartmış bu ise bazı yanlış anlaşılmalara sebep olmuştur. Törenin bitiminde ise bir grup öğrencimiz tören içeriğinde olmayan marşları söylemek isteyince öğrencilere şu an kendisini de çok üzen ve yine kendisinin de tasvip etmediği bir şekilde müdahale edilmiştir. Yaşanan olay tasvip edilecek bir durum olmasa da 10 yılı aşkın bir zamandır İEL'e gece gündüz hizmet etmiş birine karşı yargısız infaz yapılması doğru değildir. Öğrencilerimizin velileriyle görüştüğümü, süreç konusunda kendilerini bilgilendireceğimi ifade etmek isterim. Okul müdürü olarak gereken idari soruşturmayı ivedilikle açacağımı bildirir herkese iyi geceler dilerim” dedi.

Türkiye Liseliler Birliği olarak yıllardır proje okullarına karşı mücadelemizi, liselerdeki sorunları çözmeye yönelik çalışmalarımızı ve öğrencilerin taleplerini her zaman birincil mücadele noktamız olarak belirledik. İstanbul Erkek Lisesi Türkiye'nin en köklü, eğitim kalitesi yüksek ve verdiği mezunlar ile cumhuriyetimize faydalı bireyler yetiştirmiş, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşlarına da gönderdiği öğrencileri şehit olmuş bir lisedir. Bu lisenin öğrencilerinin herhangi bir etkinlikte cumhuriyet marşları okuması kadar doğal bir durum yoktur. Liselerde Mustafa Kemal'in ve Cumhuriyet devrimimizin geleneklerinin yaşatılması ve bu kültür ile öğrencilerin eğitim görmeleri ülkemizin geleceği açısından kritik önemdedir. Yaşanan olayda İzmir Marşı'nın okunması üzerine gerçekleşen müdahaleyi kesinlikle kabul etmiyor, bu süreci takip edeceğimizi kamuoyuna bildiriyoruz.

Liseler bizimle aydınlanacak şiarıyla 5 yıldır sürdürdüğümüz mücadele daha da yükselerek sürüyor ve sürmeye devam edecek. Her kim cumhuriyet değerlerimize karşı hamlede bulunursa karşısında Türkiye Liseliler Birliği'ni, yani Atatürkçü, vatansever liselileri bulacaktır. 

Tarih:
Diğer Haberler