'Kapanma partisi' düzenleye öğretmene Eğitim Bir-Sen desteği

Bozova'daki ortaokulda gerçekleştirilen 'kapanma partisi'ne Eğitim Bir-Sen sahip çıktı, okulu ziyaret ettiler.

'Kapanma partisi' düzenleye öğretmene  Eğitim Bir-Sen desteği

Bozova'nın Hacılar Ortaokulu'nda geçen cuma günü, örtünen kız öğrencilere yönelik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Gamze İ. tarafından sınıfta maskeli 'kapanma partisi' düzenlenmişti. 

Kalp şeklinde 'Hamdolsun kapandım', 'İnşallah size de nasip olur', 'Rabbimin emri diye yaptım', 'Kapandım mutluyum', 'Şükür ki kapandım', 'Tesettürle mutluyuz', 'Haydi sen de kapan' yazılı dövizlerle poz veren öğrencilerin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. Tepkiler üzerine İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri okul öğretmeni ve idarecileri hakkında soruşturma başlattı.

 

Hakkında soruşturma açılan öğretmen Gamze İ.'ye destek vermek isteyen Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun ve sendika üyeleri, Hacılar İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret etti. Bir süre okul idarecisi ve öğretmenle görüşen Coşkun, sınıfta düzenlenen etkinlik talebinin örtünen öğrencilerden geldiğini ve hiçbir öğrencinin örtünmeye zorlanmadığını söyledi.

 

Bilim, sanat, spor öğrenmesi gereken ortaokul çağındaki öğrencilerin, gelecek nesillerin emanet edildiği öğretmenleri tarafından bu tarz konulara yönlendirilmesi ülkemizin geleceği için en büyük sorunu teşkil etmektedir. Bu etkinliği yapan öğretmenlerin ve destekleyenlerin derhal görevlerinde alınmaları gerekmektedir ve gerekli işlemler yapılmalıdır.

Tarih:
Diğer Haberler