"Karanlık Odada" Aşık Veysel'i Anlamaya Çalışıyorlar

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde görme engelli halk ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu'nun yaşamı, müzeye dönüştürülen evinde misafirlere anlatılıyor.

"Karanlık Odada" Aşık Veysel'i Anlamaya Çalışıyorlar

Vatanseverliği, mütevazılığı, birleştirici yönü, yapıcı kişiliği ve tabiat sevdasıyla hafızalara kazınan, "Ben giderim adım kalır/Dostlar beni hatırlasın/Düğün olur bayram gelir/Dostlar beni hatırlasın" dizeleriyle gönüllere taht kuran Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 46. yılında anılıyor. 

Veysel'in, Sivrialan köyünde müzeye dönüştürülen evi, çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Ozanın evi ve hemen yanına yapılan ek binadan oluşan müzeyi gezenler, adeta "uzun ince bir yolculuğa" çıkıyor.

Aşık Veysel'in sazından çakmağına, kıyafetlerinden yatağına ve radyosuna kadar birçok kişisel eşyası ile bal mumundan heykelinin sergilendiği müzede, ziyaretçilerine aşığın gönül dünyasını yansıtan her türlü ayrıntı yer alıyor.

Müzede "karanlık oda" olarak tasarlanan bölümü gezenler, görme engelli halk ozanı Veysel'i anlamaya çalışıyor.

Ziyaretçilerden Şarkışla Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ozanın kişisel eşyalarını inceledi. Öğrenciler, kabri başında ozanın "Uzun ince bir yoldayım" eserini seslendirdi.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler