Kılıçları Kuşanın Bağımlılıkla Mücadele Başlıyor

Bakanlık, çocukları ve gençleri intihara yönelten bilgisayar oyunlarına ve her türden bağımlılığa karşı eğitim seferberliği başlattı.

Kılıçları Kuşanın Bağımlılıkla Mücadele Başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugüne kadar "Mavi Balina", "Momo" gibi gençlerin psikolojisini bozan ve intihara yönlendiren oyunlarla ilgili intihar sayısını, alınan önlemleri, verilen eğitim ve destekleri hakkında bilgi verdi.

FARKINDALIK BİLGİSİ VERİLDİ
“Bağımlılık ile mücadele kapsamında önleyici ve koruyucu bir çalışma olarak Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı, Bakanlığımız ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında 3 Ocak 2014’te imzalanan uygulama protokolüyle başladı. Programla öğrencilere, velilere, öğretmenlere her türden bağımlılıkla mücadele konusunda koruyucu ve farkındalık geliştirici bilgilerin verilmesi öngörüldü.

31 BİN UYGULAYICI
Eğitimlerle sigara, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanlarında öğrenci, veli ve öğretmenleri bilgilendirerek gençlerde bağımlılığın gelişmesinin önüne geçilmesi hedeflendi. Programın etkin şekilde hedef kitleye ulaştırılması için Yeşilay Cemiyeti işbirliğiyle illerimizde 712 eğitici ve 31 bin 581 bağımlılıkla mücadele uygulayıcısı yetiştirildi.”

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler