Lise öğrencilerinden olimpiyat başarısı

İtalya'nın Floransa şehrinde 7. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda Türkiye'yi temsil eden öğrenciler, 3 bronz madalya ve 1 mansiyon kazandı.

Lise öğrencilerinden olimpiyat başarısı

İtalya'nın Floransa şehrinde, 50 ülkeden 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen 7. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda Türkiye'yi temsil eden öğrenciler, 3 bronz madalya ve 1 mansiyon kazandı. İlk kez 2012 yılında İngiltere'de, kız öğrencilerin matematiğe olan ilgilerini arttırmak amacıyla düzenlenen Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nın yedincisi Floransa'da gerçekleştirildi. 

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) bünyesinde yürütülen Uluslararası Bilim Olimpiyatları Programı kapsamında Türkiye, milli takımlarda yetiştirilen genç bilim insanlarıyla uluslararası sahada temsil ediliyor. Bu kapsamda 7'ncisi düzenlenen Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'na 4 öğrenci katıldı. İzmir-Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi öğrencisi İrem Nur Çevikcan, İstanbul Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nden Aybeniz Yağmur Temirtaş ve İstanbul-Çapa Fen Lisesi öğrencisi Asude Ebrar Kızıloğlu bronz madalya, İzmir Fen Lisesi'nden İrem Yaşar ise mansiyon ödülü kazandı.

Bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya ve matematik alanlarında Ulusal Bilim Olimpiyatları düzenleyen TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB), olimpiyatlarda başarılı olan öğrencileri eğitime alıyor. Ardından milli takım seçme sınavlarıyla uluslararası bilim olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil edecek isimleri belirliyor. 

2012 yılından beri her yıl farklı ülkelerde düzenlenen Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda Türkiye'yi bugüne kadar 36 öğrenci temsil ederken, toplamda 3 altın, 11 gümüş, 8 bronz madalya ile 4 mansiyon ödülü kazanıldı.

Tarih:
Diğer Haberler