Matematikte Dünya Birincisi KKTC'den!

Dünya genelinde 80 ülkeden milyonlarca kişinin katıldığı Edexcel IGCSE Matematik sınavında birinciliği Türk Maarif Koleji öğrencisi Emre Berk aldı.

Matematikte Dünya Birincisi KKTC'den!

Dünya genelinde 80 civarında ülkede düzenlenen ve milyonlarca kişinin katıldığı Edexcel IGCSE Matematik sınavında birinciliği Türk Maarif Koleji (TMK) öğrencisi Emre Berk aldı.

Milyonlarca kişi arasında tüm soruları doğru yanıtlayarak 200 tam puan alan Berk, Kıbrıslı Türklerin ve okulunun gururu oldu.

Berk, ödülünü Limasol’da 15 Aralık’ta düzenlenecek törende alacak .

Dersleri sınıfta öğretmen anlatırken dinlemenin önemine vurgu yapan Emre Berk, aldığı küçük notlar ve detayların başarı almasında en büyük etkenlerden birisi olduğunu söyledi.

Berk, öğretmen ve öğrenci arasındaki iletişimin yanı sıra, bilgi aktarımının da önemli olduğunu belirterek üzerinde emeği geçen tüm öğretmenlerine teşekkür etti.

Sınava kendisini hazırlayan öğretmeni Zehra Kavuklu’nun doğum izninde olduğunu, bu nedenle yanında olamadığını kaydeden Berk, kendisine destek olan ailesi ve arkadaşlarına da teşekkürü ihmal etmedi.

Sınava çok çalıştığını anlatan Emre Berk, başarılı olmasının en büyük sırrının bolca soru çözmek olduğunu söyledi.

Üniversite için hangi bölümü seçeceğine henüz karar vermediğini ifade eden Berk, matematik, fizik, kimya veya biyoloji alanında bir dal seçmeyi düşündüğünü kaydetti.

Berk, “Ailemin ve arkadaşlarımın beni sınav için cesaretlendirmesi çok önemliydi. Bunu başarabileceğimi hayal etmemiştim. Beni bu sınava hazırlayan ve üzerimde emeği olan tüm öğretmenlerime teşekkür ederim” dedi.

TMK Müdürü Fehmi Tokay, öğrencisinin başarısıyla gurur duyduklarını belirterek, son yıllarda matematik de dahil birçok alanda dünya birincileri çıkardıklarını kaydetti.

Matematik alanında geçtiğimiz yıl da bir öğrencilerinin dünya birincisi geldiğini aktaran Tokay, bu başarıların tesadüfi olmadığını ve ciddi çalışmalar sonucu olduğunu söyledi.

Aynı sınava katılan birçok TMK öğrencisinin de 199 puan aldığına dikkat çeken Tokay, Emre Berk’in hiç hatasız sınavı tamamlamasının kendileri için ayrıca bir gurur olduğunu anlattı.

“Öğretmen ve öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. TMK adeta matematiğin kalesi gibi. Son yıllarda bu alanda birinciliklerimiz var. Emre de bu dereceyle bunu yeniden ispatladı” diyen Tokay, bu başarının diğer öğrencilere de örnek olmasını ümit ettiklerini söyledi.

 

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi

Tarih:
Diğer Haberler