Mavi Balina Virüsü Can Almaya Devam Ediyor: TLB'nin Uyarıları Uygulansın

Mavi Balina virüsü, ülkemizin gençlerinin canını almaya devam ediyor. Nevşehir, Van ve İzmir'de genç arkadaşlarımız virüs sebebiyle hayatını kaybetti.

Mavi Balina Virüsü Can Almaya Devam Ediyor: TLB'nin Uyarıları Uygulansın

Mavi Balina "virüsü" ülkemizin gençlerinin canını almaya devam ediyor. Yeterli önlemlerinin alınmaması oyunun zarar vermeye devam etmesine sebep oluyor. En son 3 gün önce Nevşehir'de ardından dün Van ve İzmir'de 3 genç hayatını kaybetti. 

Mavi Balina ve diğer tüm virüslere karşı hızla önlemler alınması gerekmektedir.

TLB'NİN UYARILARI UYGULANSIN

Mavi Balina gibi "virüslerle" genç arkadaşlarımızın hayatının kaybetmesine göz göre göre öylece duramayız. Gençlerimiz, çocuklarımız ülkemizin geleceğidir. Bu konuda Türkiye Liseliler birliği olarak başlattığımız kampanyayı yineliyor ve virüslere karşı mücadelemizi büyütüyoruz. Yaptığımız uyarı niteliğindeki öneriler yetkililer tarafından hızla uygulamaya sokulmalıdır.

SANAL GÜMRÜK UYGULANSIN

Bu virüsler siber terördür. Siber saldırılar, ülkeleri milyarlarca lira zarara uğratmaktadır. Saldırıların insan sağlığı üzerindeki zararı ise parayla ölçülemez. Ülkemize giren dijital içeriklerin denetimi zayıftır. Bazı dizi ve filmlerde alenen Türkiye düşmanlığı işlenmektedir, ahlaksızlık özendirilmektedir ve bunlar rahatlıkla yayılmaktadır. Ülkemizin sanal gümrüğe de ihtiyacı vardır. Zehirli ürünlerin gümrüklerimizden geçmesi yasak olduğu gibi, beynimizi zehirleyen, ahlaki ve kültürel tahribata neden olan bu virüsler de ülkemize girememelidir.

SANATLA, SPORLA, BİLİMLE YAŞA

Türkiye'de Bangladeş, İngiltere, Brezilya, Çin ve Rusya’da da olduğu gibi bilinçlendirme, denetim ve yasaklamalarla bazı tedbirler alınabilir ancak yeterli değildir. Bu virüslere karşı kapsamlı mücadele için gençliğin; sanatla, sporla, bilimle buluştuğunda neler yapabildiğini görüyoruz. Her güne yeni bir şampiyonluk, yeni bir icat haberiyle uyanıyoruz. O halde gençliğin sanata, spora ve bilime erişimi kolaylaştırılmalıdır, teşvik edilmelidir. Gençliğin üretkenliğini artıracak ve arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirecek atölyeler kurulmalıdır. Bu tarz kurs ve etkinliklerin yaygınlaşması için devlet kurumları daha çok çaba göstermelidir. Bu tedbirler aynı zamanda kimyasal uyuşturuculara karşı da başarı getirecektir. Cumhuriyetimizin öncü Milli Eğitim Bakanlarından Hasan Ali Yücel’in dediği gibi; vatanın dağlarında, bayırlarında, kırlarında hatta en ücra yerlerinde kendi başına açıp solan çiçek bırakılmamalıdır.

Siber teröristlerin yaratmaya çalıştığı korku iklimine teslim olmayacağız. Bu kapsamlı tedbirler toplumdaki psikolojik tahribata da engel olacaktır.

Görevini Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden alan, Türkiye Liseliler Birliği olarak geleceğin yöneticileri olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz. Tüm Atatürkçü vatansever liselileri, emperyalizmin kültürel saldırılarına karşı mücadele etmek için, geleceği kurmak için “Uyma, Uyuşma; Bu Virüse Bulaşma” diyerek TLB’de birleşmeye davet ediyoruz.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler