MEB bilimsel gelişmeleri Arapça ile takip etmeye çalışacak

MEB, imam hatip liseleri ve ortaokulları öğrencilerinin bilimsel gelişmeleri takip edebilmeleri için Arapçayı şart koştu.

MEB bilimsel gelişmeleri Arapça ile takip etmeye çalışacak

Hükümet 5. sınıfı yabancı dil hazırlık eğitimine ayırmaya hazırlanırken MEB, imam hatip liseleri ve ortaokulları öğrencilerinin bilimsel gelişmeleri takip edebilmeleri için Arapçayı şart koştu

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, 'yabancı dil sorununu çözmüş bireylerin yetişmesi ve güncel bilimsel ilerlemelerin takip edilebilmesi' amacıyla bütün imam hatiplere Arapça bilgi ve etkinlik yarışmalarının düzenlenmesi talimatı verildi.
Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek yarışmalar için milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıyla Arapça hazırlığı başlatıldı. Yazıda, Arapçanın önemi vurgulanırken, etkinlik gerekçesi ise öğrencilerin 'dünyadaki gelişmeleri ve güncel bilimsel gelişmeleri takip edebilmeleri' olarak duyuruldu. MEB, Arapçanın İslam coğrafyasında önemli bir ağırlık oluşturduğunu belirtti.

'MÜZİK YASAK'

Şubat ayı başından mayıs sonuna kadar İHL'ler arasında rekabet yaratacak etkinlikler kapsamında, öğrenciler Arapça bilgi yarışması, Arapça şiir okuma yarışması, Arapça metin canlandırma yarışması ve Arapça hat/kaligrafi yarışması gibi alanlarda okullarını temsil edecek. İmam hatip ortaokullarında ise aynı kapsamda Arapça şiir okuma yarışması, Arapça hikâye canlandırma yarışması ve Arapça çocuk şarkıları yarışmaları düzenlenecek. Ancak bu etkinliklerde öğrencilerin yaratıcılığına izin verilmedi. Bakanlığın hazırladığı yarışma kurallarına göre öğrenciler şiir okuma ve canlandırma yarışmaları içerisinde istedikleri fon müziğini kullanması yasaklandı.

Tarih:
Diğer Haberler