MEB Cihatlı Din Dersi Müfredatını Kaldırdı

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde işlenen cihat konulu müfredat geri çekildi

MEB Cihatlı Din Dersi Müfredatını Kaldırdı

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin katıldığı toplantıda “cihat” konusunun da içinde yer aldığı dersin yeni müfredatının bu yıl geçerli olmayacağını açıkladı. Yetkililer, “hukuki bir takım nedenlerle” gerekçesini öne sürdü.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri dün yeni eğitim öğretim yılını planlamak üzere Etiler Otelcilik Turizm Meslek Lisesi'nde bir araya geldiler. Toplantıya İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Beşiktaş Milli Eğitim Müdürlüğü'nün üst düzey yöneticileri de katıldı. Toplantıda öğretmenlere programın bilgi veren yetkililer, kazanımlar arasında cihadın olmadığını açıkladı. Sorular üzerine konuyu açan yetkili, “Bu yıl hukuki nedenlerle yeni Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi müfredatı uygulanmayacak, geçen yıllarda uygulanan müfredat geçerli” dedi. Yetkililer ayrıcak gelecek yıllarda yeni müfredat için çalışma yapılacağını da söyledi.

 

Öte yandan yeni müfredat gözönüne alınarak planlanan haftalık ders programlarında yeni bir düzenleme yapılmadı. Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi haftada bir saatten iki saate çıkarılmıştı. Önceki yıllarda haftada bir saatte işlenen program bu yıl haftada iki saatte işlenecek.

Tarih:
Diğer Haberler