Milli Eğitim Bakanlığından ÖzelYetenek.AVİ

MEB, ilkokul öğrencileri arasından resim, müzik, zihinsel yetenek gibi alanlarda özel yeteneği olan öğrencileri belirleme süreci başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığından ÖzelYetenek.AVİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, ilkokul, 1, 2 ve 3’üncü sınıf öğrencileri arasından resim, müzik, zihinsel yetenek gibi alanlarda özel yeteneği olan öğrencileri tanılama süreci başlatıldı. Türkiye'nin seçilecek yeni özel yetenekli öğrencileri, zenginleştirilip farklılaştırılan yeni etkinlik programları üzerinden Bilim ve Sanat Merkezleri'nde (BİLSEM) eğitim alacak.

Bilim, sanat, spor ve benzeri alanlardaki özel yetenekli çocuklara yeteneklerine uygun eğitim içeriği ve ortamı sunmanın MEB’in öncelikli politikaları arasında olduğunu anlatan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, çocukların akranlarından ayrıştırılmadan, doğalarına uygun bir eğitim yöntemini amaçladıklarını belirtti.


Eğer Milli Eğitim Bakanlığı aynı projeyi liselerde başlatmayı düşünürse okul okul gezmesine gerek yok, TLB'lileri bulması yeterli.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler