Milli Eğitim’den Whatsapp’la Din Dersi Dayatması

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlerine gönderdiği mesajda öğrencilerin seçmeli din dersini seçmeleri için talimat verdi.

Milli Eğitim’den Whatsapp’la Din Dersi Dayatması

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlerine gönderdiği mesajda öğrencilerin seçmeli din dersini seçmeleri için talimat verdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden “Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler” derslerinin seçilmesi konusunda öğrencilere yönlendirme yapılmasını istedi. Mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Gerek bakanlığımız gerekse Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz, din ve ahlak derslerinin seçimine önem veriyor. İmam hatip okulları dışında tüm ortaokul ve liselerimizde Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçilmesi konusunda okul müdürlerinin hassasiyet göstermesi gerekiyor. Sizlerden ricam bu konuda okul müdürlerinize gerekli uyarı ve rehberlikte bulunmanızdır. Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü olarak siz değerli ilçe milli eğitim müdürlerimizin gayreti ve emeği sonucunda ‘Dersimi seçiyorum, dinimi öğreniyorum’ sloganı ile bu konuda da başarılı olacağımıza inanıyorum.”

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan bir basın açıklaması yaparak olaya tepki gösterdi. Aydoğan, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan tüm açıklamalarda öğrencilerin seçmeli dersler konusunda zorlanmayacağı, ders seçimlerinin tamamen kendi iradelerine bırakılacağı ifade edilmesine karşın mevcut uygulama bunun tam tersidir” dedi. Yapılan yönlendirmenin mevzuata aykırı olduğunu söyleyen Aydoğan sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklarımızı, gençlerimizi inanç üzerinden test etmeye ya da şekillendirmeye kimsenin hakkı yoktur. Okullarımızı zaten sarmış olan dernek, vakıf ve cemaatlere ilaveten din adına bir de seçmeli derslerin dayatılması kabul edilebilir değildir. Burada, muhtemelen İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir yetkilinin paylaştığı mesajı, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan Pamukkale İlçe okul müdürlerine gönderiyor. Aynı silsile ile gelen mesajı bir okul müdürümüz öğretmenlere gönderiyor. Öğretmenlerimizin de aynı şekilde öğrencilere yönlendirme yapması isteniyor. Devlet, öğrencilere sunduğu dersler arasında eşit ve tarafsız olmalı. Aynen farklı okul türlerindeki öğrencilerine karşı eşit yaklaşması gerektiği gibi. Milli Eğitim Bakanlığı’nı bir kez daha göreve davet ediyor, konuya ilişkin tüm sorumlular hakkında gereğinin yapılmasını istiyoruz.”

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler