Milli Sporcu Turan Azmi ve Çalışkanlığıyla Örnek Oluyor

Dört Avrupa Şampiyonluğu bulunan Milli kick boxçu Duygu Turan, hem okuyor hem çalışıyor hem de ülkemize madalyalar kazandırıyor.

Milli Sporcu Turan Azmi ve Çalışkanlığıyla Örnek Oluyor

Dört Avrupa Şampiyonluğu bulunan Milli kick boxçu Duygu Turan, hem okuyor hem çalışıyor hem de ülkemize madalyalar kazandırıyor.

Milli kick boksçu Duygu Turan, bu yıl ilk kez Türkiye’de yapılacak olan Dünya Şampiyonasına hazırlanıyor. 14 yaşında kick boksa başlayan Turan, bu yıl İstanbul Üniversitesi’nde Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nü kazandı. Turan bir yandan eğitimine devam ederken bir yandan da İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi’nde hemşirelik yapıyor.

Slovakya’da dört kez Avrupa Şampiyonu olarak ülkemize altın madalya kazandıran Turan, kick boksun olimpik spor olmadığı için maddi ve manevi destek görmediğini söyledi. Turan, sponsor desteği bulamadıklarını bu yüzden başka işlerde çalışarak para kazanmaları gerektiğini belirtti.

Turan, Aydınlık gazetesinin sorularını yanıtladı, başarısının arkasındaki çalışmaları anlattı.

■ Kick boksa nasıl başladınız?

14 yaşında kick boks kursuna gitmek istiyordum. Ama ailem istemiyordu. Fiziki zarar görmemden korkuyorlar. Babam birgün sürpriz yaparak, beni ve kız kardeşimi kursa kayıt yaptırdı. Sonra kick boksu hiç bırakmadım. Hâlâ aynı hocamla çalışıyorum. Üniversiteyi şehir dışında okudum, yurtta kaldım. Yurtta bir koşu bandı vardı, bir de kum torbası taktırdım. Sadece hafta sonları İstanbul’a gelerek antrenman yapabiliyordum.

■ Hem hemşirelik yapıp, hem spor yapmak hem de okumak sizi zorlamıyor mu?

Hastanede 24 saat nöbet tuttuğum zamanlar oluyor. Nöbetten sonra dersim varsa derse gidiyorum, yoksa dinlenip akşam tekrar antrenman yapıyorum. Daha önce Kardiyoloji bölümünde çalışıyordum, yoğun oluyordu. Artık Göz bölümünde çalışıyorum. Eskisi gibi yoğun değilim. Hastane yönetimi de hocalarım kadar yardım ediyor. İnsanlar hem hemşirelik hem spor yaptığımı duyunca şaşırıyorlar.

■ Kick boks yapanların talepleri neler?

Daha çok destek görmek istiyoruz. Maçlarımız televizyonda gösterilmediği için sponsor olmaya kimse yanaşmıyor. Ama bizler Türkiye’yi temsil ediyoruz. Benim başka bir mesleğim olduğu için çalışıyorum, para kazanabiliyorum. Ama küçük şehirlerden gelip çalışamayarak, sadece spor yapanlar var.

■ Hedefiniz ne?

Bu sene Türkiye’de üç maça katılacağım. İlki ocak ayında yapıldı, şampiyon oldum. Nisan ayında Avrupa Kupası maçı var, Temmuz ayında da Erzurum’da Türkiye seçmeleri olacak. Bu üç maçtan da en yüksek puanı almam gerekiyor. Eğer en yüksek puanı alırsam, Antalya’da yapılacak Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanacağım.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler