Müdür Atatürkçü Öğrencilere Kafayı Taktı

Gaziantep Sosyal Bilimler Lisesi müdürü Mustafa Sertkaya, okuldaki Atatürkçü öğrencilerden rahatsız oldu.

Müdür Atatürkçü Öğrencilere Kafayı Taktı

Gaziantep Sosyal Bilimler Lisesi müdürü Mustafa Sertkaya, okuldaki Atatürkçü öğrencilerden rahatsız oldu. Sertkaya, lise öğrencisi Umut Demirkıran Demir’i Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyesi olduğu için disipline sevk etti. Umut’u terör örgütü üyesi olmakla suçlayan disiplin yazısında Aydınlık gazetesi de suç unsuru olarak gösterildi. Sertkaya’nın, Atartürkçü öğrencilerin velilerini arayıp “Çocuğunuz teröristlik yapıyor, ya çocuğunuzun naklini yapın ya da ben atacağım” diye tehdit ettiği öğrenildi. Umut’un ailesi ise suçlamalardan dolayı okul müdürüne tepki gösterdi.

Disiplin kurulunun ceza istemi gerekçesine şunlar yazıldı: “Okulumuzda TLB adında siyasi partilerle de bağı bulunan örgütlenme içerisinde bulunduğunuz, okuldan bazı öğrencileri TLB üyesi yapmaya çalıştığınız, bu öğrencileri Aydınlık gazetesine davet ederek okuldan bir öğrenciye Aydınlık gazetesine götürdüğünüz ve orada Vatan Partisi propagandası yapıldığı aldığımız ifadelerden anlaşılmıştır.”

MÜDÜR KİME HİZMET EDİYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Genel Sekreteri Birkan Burkan: “Ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda, TLB’nin nezdinde Atatürkçülere soruşturma açmak, tehdit etmek kime hizmet etmektir? Türkiye cemaatlerin ve bölücü terörün üzerine yürürken Atatürkçü öğrencilere baskı kurmak Türkiye düşmanlarının iştahını kabartmaktadır. Müdür Mustafa Sertkaya’dan açıklama bekliyoruz. Kendisi milli eğitime mi hizmet edecek yoksa Türkiye düşmanlarına mı? Uyuşturucuya karşı, cemaatin şifre skandallarına karşı en büyük mücadeleyi veren TaLeBeler ülkemizin geleceğidir. Geleceğimizle oynatmayacağız. Müdür Mustafa Sertkaya’yı derhal bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz” dedi.

Tarih:
Diğer Haberler