Müfredattan "İsmet İnönü" başlığı kaldırıldı

MEB'in hazırlayıp öneriye açtığı müfredatta 2. Dünya Savaşı’nda Türkiye’nin izlediği dış politika konusunda "İsmet İnonü" başlığı kaldırıldı.

Müfredattan "İsmet İnönü" başlığı kaldırıldı

Atatürkçülük'ün çıkarılmasıyla gündeme oturan yeni Milli Eğitim Müfredatı'na, bir yandan Aziz Sancar ve Oktay Sinanoğlu gibi dünyaca ünlü bilim insanlarımızın tanıtımı eklenirken diğer yandan tartışma yaratacak değişiklikler bitmek bilmiyor. 

FELSEFE DERSİNDE ÜNİTE SAYISI AZALTILDI

‘Felsefeyle tanışma’, ‘Bilgi felsefesi’, ‘Varlık felsefesi’, ‘Ahlak felsefesi’, ‘Sanat felsefesi’, ‘Din felsefesi’, ‘Siyaset felsefesi’ ve ‘Bilim felsefesi’ ünitelerinden oluşan ortaöğretim felsefe dersinin üniteleri yeni taslakta, ‘İlkçağ Felsefesi’, ‘Ortaçağ Felsefesi’, ‘Rönesans ve 17. yy. Felsefesi’, ‘18. yy. Aydınlanma Felsefesi’ ve ‘Çağdaş Felsefe’ olarak kronolojik sırayla yer aldı.

SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ VE DEMOKRAT PARTİ

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersinin ‘Soğuk Savaş Dönemi’ ünitesine, ‘Demokrat Parti döneminde Türkiye’de meydana gelen siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeler’ başlıklı yeni bölüm eklendi. Derste işlenecek konular arasına, 1946-1950 seçimleri ile seçim usullerindeki değişim üzerinde durulacağı vurgulandı. Aynı dersin bir başka ünitesinde ise mülteci sorununa değinildi.

İSMET İNÖNÜ MÜFREDATTAN ÇIKARILIYOR!

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersinde ‘2. Dünya Savaşı’ konusuyla ilgili dikkat çekici değişiklikler yapıldı. Müfredatta, 2. Dünya Savaşı’nda Türkiye’nin dış politikası ve savaş sırasında Türkiye’de meydana gelen siyasi, ekonomik gelişmeler bölümünden, ‘İsmet İnönü’ başlığı kaldırıldı. İnönü, o dönemde tüm baskılara rağmen, izlediği politikalarla Türkiye’nin 2. Dünya Savaşı’na girmemesini sağlamıştı. Bu bilgiler, müfredatta olmayacak.

talebe.org

 

Tarih:
Diğer Haberler