Nurten öğretmen Dünya'nın en iyi 50 öğretmeni listesine girdi

Samsun Ayvacık'daki Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş, uluslararası bir vakıf tarafından 'Dünya'daki en iyi 50 öğretmen' arasına seçildi

Nurten öğretmen Dünya'nın en iyi 50 öğretmeni listesine girdi

En iyi 50 öğretmen arasında yer almayı başaran ikinci Türk öğretmen olan Akkuş, çok mutlu olduğunu söyledi. Akkuş, başlattığı 'Baba bana bir masal anlat' projesi, Türkiye geneline yayılıp 8 yıl sonunda 45 ilde uygulanır hale gelmişti. Ayrıca Akkuş, 'Oyuncak Kumbarası' projesi ile köylerdeki anaokulları için oyuncak toplama çalışması yapmış bu proje ile de birçok ödül kazanmıştı.


İlk 50 öğretmen arasında yer almayı başaran ikinci Türk öğretmen olan Akkuş, vakfın internet üzerinden yaptığı duyuruda ismini görünce çok mutlu olduğunu söyledi. Haberi bu gün öğrendiğini belirten Akkuş, "Dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına seçilerek Türk Bayrağını yurtdışında da dalgalandıran bir öğretmen olmaktan gurur duydum. Türkiye'de babaları eğitime katmamla, ilçenin tanıtımı ve sosyal faaliyetlerde yer alma, kadınlara yönelik çalışmalar, yaşlılarla çocuklar arasında kuşaklar arası bağları kuvvetlendirme, okulu sıfırdan kurup kısıtlı imkanlara rağmen başarılarıyla adından söz edilen bir okul haline getirmek, projelerimin yaygınlaşması ve eğitim fikirleri bu ödüle aday gösterilmeye katkı sağladı.

Tarih:
Diğer Haberler