O Fotoğrafı Derhal İndirin!

İstanbul Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde açılan kadınlar mescidine Cumhuriyet düşmanı İskilipli Atıf'ın adı verildi.

O Fotoğrafı Derhal İndirin!

İstanbul Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde açılan kadınlar mescidine Kurtuluş Savaşı'nı baltalamaya çalışan İskilipli Atıf'ın adı verildi. 'Hanımlar mescidi' yazılı kapıda, yazının altına Kurtuluş Savaşı sırasında 'ajanlık' yaptığı bilinen ve idam edilen İskipli Atıf Hoca'nın fotoğrafı konuldu.

 

1908 devrimine ve Cumhuriyet'e karşıtlığıyla bilinen İskilipli Atıf, Teali İslam Cemiyeti'nin kurucusu ve yöneticisiydi. Kurtuluş Savaşı sırasında yayınladıkları bildiride Kuvayı Milliye mensuplarına 'İngilizleri kızdırdınız' diyerek çıkışan Atıf, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına ise 'eşkıya' diyerek 'katledilmelerinin vacip' olduğunu söylemişti. İskilipli Atıf İstiklal mahkemelerinde yargılandı ve idam edildi.

 

Türk Gençliği, Cumhuriyet düşmanı, Kurtuluş Savaşı'mız sırasında istiklal kahramanlarımıza karşı propaganda yapan vatan hainlerinin isimlerin ve fotoğraflarının ülkemizin herhangi bir yerindeki okullarda kullanılmasına müsaade etmez! O fotoğrafı derhal indirin, yoksa Türk Gençliği indirecektir!

Tarih:
Diğer Haberler