Öğretmen "İrem" İsmini Yasakladı

İstanbul Beykent Adem Çelik İlköğretim Okulu'nda skandal bir olay yaşandı. Bir öğretmen, "İrem" adını günah diye yasakladı.

Öğretmen "İrem" İsmini Yasakladı

İstanbul Beykent Adem Çelik İlköğretim Okulu'nda yaşanan olay, Ekşi Sözlük üzerinden bir öğrenci velisi tarafından duyuruldu.

İddialara göre olaylar şu şekilde gerçekleşti:

"İstanbul Beykent Adem Çelik İlköğretim Okulu'nda 4. sınıf öğretmeni bu sene yeni geldi okula. ilk günler oğlum "anne lütfen gelirken dövmelerini kapa gözükmesin" gibi şeyler diyordu. allah allah diyordum, herhalde öğretmen kapalı diye çocuk çekindi diye düşündüm, pek önemsemedim. fakat günler geçtikçe oğlum okula gitmek istemedi, ders notları inanılmaz düştü ve psikolojik olarak rahatsızlandı.

bugün olayları tam olarak öğrendim. sıkıntı sadece benim oğlumda değilmiş. şöyle bir gözünüzün önüne getirin; bir öğretmen çocuklara eğitim vermek yerine dinle korku vermeyi tercih ediyor. örnek vereyim;

"evinizde kedi köpek varsa o eve melek girmez, namaz kabul olmaz." "bebeklerin ismini babaanne koyar, başkası koyarsa günaha girer." "hasta olup okula gelmezseniz beyniniz küçülür, dersleri anlamazsınız" bunun gibi cümleleri gün içinde sürekli tekrarlayan bir öğretmen. bunlar bile korkunçken bugün duyduğum şey kafamdan kızgın sular dökülmesine sebep oldu. "

 

İREM'İN ANNESİ KONUŞTU

 

İrem isimli çocuğun annesi yaşananları doğrulayarak çocuğunun öğretmeninin psikolojik şiddetine maruz kaldığını düşündüğünü söyledi. 

"Böyle düşünmemi tetikleyen bir olay da oldu. Öğretmen arkadaşlarının kalemlerini ellerinden alarak İrem'e veriyor ve 'bu kalemleri kesinlikle arkadaşlarına vermeyeceksin' diyor. Arkadaşları ile İrem'in arası bu nedenle kötü oldu. Çocuğum korkusundan bana anlatamamış. Sadece 'benim ismim yasakmış, İrem ismini artık kullanmayacağım' dedi. 

Tarih:
Diğer Haberler