Ortaokul bahçesine imam hatip engellendi

İstanbul Beykoz’da bulunan Kavacık Borsa İstanbul Ortaokulu’nun bahçesine yapılmak istenen imam hatip, velilerin çabası neticesinde engellendi.

Ortaokul bahçesine imam hatip engellendi

İstanbul Beykoz’da bulunan Kavacık Borsa İstanbul İlkokulu/Ortaokulu’nun ek binasına yapılmak istenen imam hatip, velilerin çabası neticesinde engellendi. Aynı ilçede bulunan Sebahattin Karakaşlı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, 4 senedir Borsa İstanbul okulunun bahçesinde eğitim alıyor.

Aralık 2017’de İstanbul Valiliğine bağlı İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından okul önünde Kavacık Borsa İlköğretim okulu/ Ortaokulu bünyesinde olan, ek hizmet binasının İstanbul sismik riskin azaltılması ve acil durum hazırlık projesi kapsamına alınıp yeni bir binanın yapılacağına dair bir proje tabelası konuldu. Bu tabelada Sabahattin Karakaşlı İmam Hatip Lisesi yazıyordu.

Kavacık Borsa İlkokulu ve Ortaokulu arazisine bir imam hatip yapılacağını öğrenen veliler buna itiraz için oluşturdukları resmi dilekçeyi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği’ne toplu olarak iletti. Veliler, daha sonra sık sık basın açıklaması yaparak imam hatip projesinin iptal edilmesini istedi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM’DEN CEVAP GELDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü velilerin dilekçelerine 30 Nisan’da cevap verdi. Verilen cevapta imam hatip lisesi yapılmayacağı belirtildi. İlçe Milli Eğitimin cevabı şöyle: “Beykoz ilçesi Kavacık Borsa İstanbul İlkokulu/Ortaokulu bahçesine Selahattin Karakaşlı İmam Hatip Lisesi yapılması düşüncesinin uygun olmayacağı belirtilmiştir.”

 

Tarih:
Diğer Haberler