Silopi'nin Yıldızları Spor Salonu İstiyor

Silopi'nin futbol şampiyonu öğrencileri, antrenmanlarını tarlada yapıyor.Bölgenin yıldızları yeni başarılar için okula spor salonu yapılmasını istiyor

Silopi'nin Yıldızları Spor Salonu İstiyor

Şırnak Silopi’de Başak Mahallesi’nde 16 derslikte 680 öğrencinin eğitimini sürdürdüğü Gazipaşa İlkokulu, terör olaylarında en çok zarar gören okullar arasında yer aldı. Bütün imkansızlıklara rağmen okumaktan vazgeçmeyen öğrenciler, iki sene önce yapılan Türkiye Futbol Şampiyonası’na genç yıldızlar kategorisinde bölge birincisi olarak katıldı. Ancak spor yapacakları bir alan olmadığı için tarlada ve okul çevresindeki boş alanlarda antrenman yapan öğrenciler, bir sonraki turda elendi. Hem okulunun öğrencilerini hem de mahalledeki gençleri spora yönlendiren Gazipaşa İlkokulu Müdürü Ömer Değer, yeni yılda öğrencilerine umut olabilmek için kolları sıvadı. Milliyet'in haberine göre Değer, aralarında holding, süper lig takımı ve il ticaret odaları da dahil 6 bin ayrı yere mektup yazarak destek çağrısında bulundu. Müdür Değer, mektubunda şunları yazdı: 

“Çalıştığım okuldaki çocukları ve mahalledeki diğer gençleri sigara, alkol, uyuşturucu ve diğer zararlı alışkanlıklardan korumak, okul ortamına çekmek için spora yönlendirmek istiyoruz. Fakat okulun bir spor alanı yok. Okulun atıl durumda bulunan bahçe alanını spor alanına çevirmek istiyoruz. Biz bu çocuklara, gençlere sahip çıkmazsak başkaları sahip çıkıyor ve ülkemizin geleceğinden çalınıyor.”

Öğrencilerinin yaşadığı onca olumsuzluğa rağmen başarılı olduklarını belirten Değer, şu ifadeleri kullandı: “Okulumuzun boş bir bahçesi var. Orayı spor salonuna çevirmek istiyoruz. Öğrencilerim iki sene önce Futbol Şampiyonası’nda genç yıldızlar kategorisinde bölge birincisi oldu. Spor yapacakları alan olmadığı için halı sahalardan ricada bulunduk. Öyle çalışabileceğimiz alan yoktu. Okulun çevresindeki tarlalarda ve arazilerde antreman yapıyorlardı. Çocukların spor yönünden potansiyelleri var. Silopi’de genç kesim çok. Hem onların ihtiyacını hem de okulun ihtiyacını karşılamak ve çocuklara güzel bir ortam oluşturmak istiyoruz. Bir alanımız var, destek bekliyoruz.”

Tarih:
Diğer Haberler