TEOG Yerine 'MİS' Gibi Sınav Geldi (!)

Milli Eğitim Bakanlığı’nın TEOG sınavı yerine ‘Milli İzleme Sınavı’ (MİS) adlı bir sistem üzerinde çalıştığı öğrenildi.

TEOG Yerine 'MİS' Gibi Sınav Geldi (!)

Uzun zamandır süren TEOG tartışmalarında yeni bir bilgi daha ortaya çıktı. Sınav kaldırılsın tartışmaları ile başlayan sistem değişikliği önerilerinde TEOG yerine yine başka bir sınav sistemi geleceği öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın TEOG yerine ‘Milli İzleme Sınavı’ (MİS) adı altında bir sistem üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "TEOG kaldırılsın" dedikten sonra il milli eğitim müdürlüklerine yeni pilot sınav sistemini gönderdi. Adı genelgede ‘Milli İzleme Sınavı' olarak geçen sınavda açık uçlu soruların yer alacağı vurgulandı. Genelgede sınav tarihine kadar yetiştirilmesi gereken konular da sıralandı.

 

Türkçenin konuları ‘Çocuk Dünyası', ‘Milli Mücadele ve Atatürk', ‘Erdemler', ‘Bilim ve Teknoloji' olarak belirlenirken Matematik dersi kapsamında ‘Doğal Sayılar', ‘Doğal Sayılarda İşlemler', ‘Kesirler' ve ‘Kesilerde İşlemler' konuları ilk dönem sınavının kapsamında. Sorularda ağırlık kesirlerde olacak.

 

Sınavda sorulacak fen dersi konuları ise şöyle: ‘Dünya, Güneş ve Ay', ‘Canlılar Dünyası' ve ‘Kuvvetin Ölçülmesi ve Sürtünme'

Tarih:
Diğer Haberler