Teşekkürler "Amiral Amca"

Mavi Vatan Tatbikatı sonrası ilkokul 3. sınıf öğrencileri Mavi Vatan'ın isim babası Amiral Cem Gürdeniz'e teşekkür mektubu yazdı.

Teşekkürler "Amiral Amca"

Bahçelievler Başarılı Koleji’nde görev yapan Öğretmen İnci Tansu, öğrencilerine Mavi Vatan’ın ve Milli Gemi Projesi (MİLGEM)’nin önemini anlattı. Öğrenciler, öğretmenlerinden duyduklarını anne ve babalarına aktardı. Tansu daha sonra öğrencileriyle birlikte Gürdeniz’e mektup yazmaya karar verdi. Öğrencilerin el yazısıyla yazdığı ve “Amiral Amca” diye başlayan mektupta, “Topraklarımız, denizlerimiz, gökyüzümüz... Hepsi vatan” ifadeleri yer aldı.

"EN GÜZEL KIYAFETLERİMİZİ GİYELİM"

Aydınlık’a konuşan Tansu, mektup fikrinin sınıfta büyük heyecan yarattığını söyledi. Ne yazılacağını öğrencileriyle kararlaştırdıklarını belirten Tansu, mektubu resimlerle süsleyip Amiral Gürdeniz’e yolladıklarını ifade etti. Tansu, “Amiralimiz öğrencilerle görüşmek istedi. Öğrencilerim bunu duyunca, ‘Öğretmenim en güzel kıyafetlerimizi giyelim’ dediler. Hatta, bir öğrencimin alerjik durumu var. Burnunu sık sık siliyor. ‘Ne yapacağım’ diye endişeye kapıldı” diye konuştu.

İlkokul üçüncü sınıf öğrencileri Amiral Cem Gürdeniz’e bir mektup yazdı. Mektupta, öğretmenleri İnci Tansu’nun, derslerde Gürdeniz’in yazılarından örneklerle Mavi Vatan’ı anlattığını belirten öğrenciler, Gürdeniz’e teşekkür etti. “Amiral Amca” diye başlayan mektupta, “Topraklarımız, denizlerimiz, gökyüzümüz... Hepsi vatan” ifadeleri yer aldı.

Öğretmen İnci Tansu, İstanbul’daki Bahçelievler Başarılı Koleji’nde görev yapıyor. Yazarımız Amiral Cem Gürdeniz’in köşe yazılarını takip eden Tansu, Mavi Vatan’ın önemine dikkat çeken yazıları öğrencilerine anlatmayı ihmal etmiyor. İlkokul üçüncü sınıf öğrencileriyle birlikte Gürdeniz’e bir mektup yazmaya karar verdiklerini söyeleyen Tansu, öğrencilerin bu fikri büyük heyecanla karşıladıklarını söyledi.

 


 

MAVİ VATAN'IN İSİM BABASI CEM GÜRDENİZ

Öğretmenlik hayatı boyunca milli konulara hep önem verdiğini belirten Tansu, şöyle konuştu: “Amiralimizin yazılarındaki Mavi Vatan kavramı dikkatimi çekti. Öğrencilerime, Mavi Vatan’ı anlattım. Yalnızca toprağın vatan olmadığını, denizlerimizin de gökyüzümüzün de vatan toprağı olduğunu vurguladım. Bu kavramın isim babasının Cem Gürdeniz olduğunu söyledim. Hatta amiralimizin de gözünün mavi-yeşil tonlarında olduğunu betimledim.”

SINIFTA HEYECAN FIRTINASI

Tansu, Mavi Vatan kavramının öğrencilerin dikkatini çektiğini belirterek şöyle devam etti: “Mavi Vatan kavramını milletine anlatan birinin, bunun anlaşıldığını görmesinin hoşuna gideceğini düşündük. Öğrencilere bunu söylediğimde sınıfta bir heyecan fırtınası oluştu. Ne yazacağımızı kararlaştırdık, resimler çizdik. Cem Amiral’e gönderdik.”

ÇOCUKLAR AİLELERİNE MAVİ VATAN'I ANLATTI

Tansu, öğrencilerin ailelerine de Mavi Vatan’ın önemini anlattığını söyledi: “Bazı öğrencilerim, ‘Annem Mavi Vatan’ı, Milgem’i bilmiyordu. Ben anlattım, benden öğrendiler’ dediler.”

Tansu, aynı okulda öğretmenlik yapan eşi Gürbüz Tansu’nun da mektup fikrinde kendisine destek verdiğini belirterek teşekkür etti.

Aziz Sancar’a da mektup yazmışlardı

2015 yılında Tansu ve o dönem dördüncü sınıfta okuyan öğrenciler, Türk bilim insanı Aziz Sancar’a da bir mektup yazmıştı. Sancar, çocukların ilgisinden memnun olduğunu belirterek, teşekkür etmişti.

"GENÇLİĞE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR"

Duygularını talebe.org ile paylaşan Amiral Cem Gürdeniz, öğrencilerin bu davranışından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Mavi Vatan akımının daha fazla yayılması gerektiğini vurgulayan Amiral Cem Gürdeniz "Türkiye, Mavi Vatan'ına daha fazla sahip çıkması gerekiyor" dedi.

"Türkiye 3 tarafı denizlerle kaplı bir ülke denizlerimizi her anlamda daha etkin kullanmalıyız. Türkiye denizcileşmek zorunda. Burada gençliğe çok iş düşüyor. Sizle bunun öncüsü olacaksınız."

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler