TLB İstanbul'dan Atatürksüz Müfredata Geçit Yok

TLB İstanbul, bir çok kitle örgütü ile birlikte İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

TLB İstanbul'dan Atatürksüz Müfredata Geçit Yok

TLB İstanbul, dün bir çok kitle örgütü ile birlikte İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yeni müfredata karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen basın açıklaması öncesi Gençliğe Hitabe okunduktan sonra sık sık "Atatürksüz Müfredat İstemiyoruz", "Milli Eğitim Milli Müfredat", "Atatürk Gençliği Görev Başında" sloganları atıldı.

Onlarca liselinin katıldığı açıklamadı tüm gruplar adına ortak açıklamayı Eğitim-İş İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Erkan Aksoy yaptı. "Müfredatta devrim tarihimize bir saldırının yer aldığını görüyoruz. Bu ders programları cumhuriyet eğitimini ve cumhuriyet kurumlarını ortadan kaldırma girişimidir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın “ümmet bakanlığına” dönüştürülmesiyle, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasından aldığımız güçle fiili, demokratik, meşru zeminlerde mücadele edeceğimizi haykırıyoruz. Ümmetçi ders programlarının baş sorumlusu Milli Eğitim Bakanını derhal istifaya çağırıyoruz." ifadelerinin kullanıldığı açıklamada Türkiye Liseliler Birliği (TLB), Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Eğitim-İş İstanbul Şubeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMÖD), Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) İstanbul Şubeleri ve Onuncu Köy Derneği katılımcı kuruluşlar olarak belirtildi.

Bu müfredat iptal edilene kadar mücadelenin süreceği belirtilerek açıklama sonlandırıldı.

Tarih:
Diğer Haberler