Üniversite Sınavı Başvuruları Yarın Başlıyor

YKS başvuruları için geri sayım başladı. Toplamda üç oturumdan oluşan YKS'nin başvuruları yarın itibariyle alınmaya başlanacak.

Üniversite Sınavı Başvuruları Yarın Başlıyor

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) başvuruları için geri sayım başladı. TYT (Temel Yeterlilik Testi), AYT (Alan Yeterlilik Testi), YDT (Yabancı Dil Testi) olmak üzere üç oturumdan oluşan YKS'nin başvuruları yarın itibariyle alınmaya başlanacak. Peki, YKS başvurusu nasıl yapılır?

Geçtiğimiz yıl üniversiteye girişte ilk kez uygulanan YKS’nin ikincisi bu yıl gerçekleşecek. Milyonlarca kişinin girdiği üç oturumlu sınavın tarihleri aylar öncesinden duyurulmuştu. 2018- 2019 ÖSYM takvimine göre, ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanları ilgilendiren YKS’nin ilk oturumu olan TYT, 15 Haziran 2019’da, AYT 16 Haziran 2019, YDT ise 16 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

YKS başvuruları ise 12 Şubat- 6 Mart tarihleri arasında alınacak. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla aşağıdaki adresten başvuru yapabilecekler.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklar.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler