YGS'ye girecekler, DİKKAT!

YGS'ye sayılı günler kala, YGS sınav giriş yerleri ile ilgili, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi sitesinden adaylara bir duyuru geldi

YGS'ye girecekler, DİKKAT!

YGS'ye sayılı günler kala, YGS sınav giriş yerleri ile ilgili, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi sitesinden adayları bilgilendirici nitelikte bir duyuru geldi. Duyuruda, sınava giriş yerlerinin belli olduğu ve giriş belgelerinin nasıl görüntüleneceği hakkında bilgiler verildi. Açıklamanın tam metni şöyle;
‘’ 12 Mart 2017 tarihinde saat 10.00’da uygulanacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.

Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.

DİKKAT! Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 09.45’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.
Adaylara saygıyla duyurulur.’’


YGS’ye Giriş Sırasında Hangi Kimlikler Geçerli Olacak?

Ülkemizde yeni kimlik uygulamasının başlaması ile birlikte, YGS sınavının tarihi yaklaştıkça, sınava giriş sırasında hangi kimliğin kullanılacağı, hangi kimliklerin sıkıntı yaratabileceği gibi konular merak edilmeye başlanmıştı, neyse ki ÖSYM resmi sitesinden 22 Şubat 2017 tarihinde yapılan açıklama ile bu konu açıklığa kavuşmuş oldu. Yapılan açıklamaya göre, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne müracaat edip kimlik yenileme işlemlerine başlayan öğrenciler için, geçici kimlik belgelerinin kapsamının genişletilmiş olduğu belirtildi. Açıklama tarihinden önce, geçici kimlik belgelerinin geçerlilik süresi 15 gün olarak belirlenmişti, yeni yapılan düzenleme ile birlikte, geçici kimlik kartlarının kullanım süresi kişinin yenilenmiş kimlik kartını alacağı tarihe kadar uzatıldı. Ayrıca, YGS’ye girecek olan 1998, 1999, 2000 yıllarında doğmış öğrenciler için kimlik kartlarının öncelikli olarak basılmasına karar verilip buna göre düzenlemeler yapıldığı bildirildi. Yani yapılan açıklamaya göre, güncel fotoğrafı bulunan ve T.C. kimlik numarası bulunan soğuk damgalı kimlikler, geçerlilik süresi dolmamış pasaportlar, geçici kimlik kartları sınava giriş yaparken kullanılabilecek.

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler