YKS Sonuçları Açıklandı!

Milyonlarca öğrencinin beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı! Hemen tıklayıp sonucunuzu öğrenin!

YKS Sonuçları Açıklandı!

Milyonlarca öğrencinin beklediği üniversite geçiş sınavı YKS sonuçları ÖSYM'nin sitesinde açıklandı. Sınav sonuçlarınızı öğrenmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Sonuçların açıklanmasının hemen ardından tercih dönemi için süreç başlıyor. Tercihler, 7-14 Ağustos tarihlerinde yine Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden alınacak. Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra ‘Tercih Süresi' içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılabilecek. Tercih işlemi tamamladıktan sonra ‘Tercih Süresi' içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinin mutlaka kontrol edilmesi ve yazıcıdan tercih listesinin dökümünün alınması gerekiyor.

YKS’DE BARAJ PUANI KAÇ?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilirler. TYT' de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilirler.

TERCİHLERDE NELERE DİKKAT ETMELİ?

-Uygulamalı eğitimin önemi

-Okurken iş dünyası ile etkileşim imkânı

-Çağdaş ve deneyimli akademik kadro

-Modern, bilimsel, teknolojik altyapı

-Sosyal ve kültürel olanaklar

Tarih:
Diğer Haberler