Türkiye Liseliler Birliği 5 Yaşında!

Mustafa Kemal’in askerleri ve bağımsızlık neferleri, Türkiye'nin en büyük Atatürkçü, vatansever liseli teşkilatı, Türkiye Liseliler Birliği 5 yaşında!

Türkiye Liseliler Birliği 5 Yaşında!

TÜRKİYE LİSELİLER BİRLİĞİ KURULUŞU

Atatürkçü, vatansever liselilerin birleştirici gücü, Türkiye'nin en büyük liseli teşkilatı 19 Ekim'de 5 yaşına giriyor. Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Cumhuriyet'imizi her zaman savunduk, liseleri aydınlatma mücadelesinde yılmadan, yorulmadan çalıştık. 

5 yıl boyunca Türk Devrimi'nden öğrendiğimiz fedai geleneğinin en genç temsilcileri, Mustafa Kemal’in askerleri ve bağımsızlık neferleri, Türkiye’nin aydınlık geleceği olmaya devam ediyoruz. 

19 Ekim 2013'te Ankara'da 40 ilden 200 temsilciyle kuruluşumuzdan bugüne kadar mücadeleden bir adım bile geri durmadık. "Gelecek geleceğini kuruyor" sloganı ile yaptığımız toplantıda liselilerin ortak sesi TLB oldu.

10 KASIM YAS DEĞİL, MÜCADELE GÜNÜDÜR

Kuruluşumuzun ardından ilk işimiz Ata'mızın huzuruna çıkmak oldu. 10 Kasım 2013'te Cumhuriyetimizin kurucu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahına, Anıtkabir'e yürüdük. Atatürk'ten kalan mücadele mirası artık liselilerin, Türkiye Liseliler Birliği'nin ellerindeydi. Ankara'da TLB flamaları dalgalanırken dilimizdeki slogan netti: "10 Kasım yas değil, mücadele günüdür!"

UĞUR MUMCU'NUN KALEMLERİ OLDUK

Uğur Mumcu'nun kalemleri olduk, Atatürk'ün ilkelerini hiçbir zaman unutmadık. Talebeler cumhuriyetçilik, halkçılık, milliyetçilik, laiklik, devletçilik ve inkılapçılık ilkelerini her zaman benimsemiş, aydın karakterini Cumhuriyet'in yarattığı ve yetiştirdiği Türkiye'nin en keskin kalemlerinden Uğur Mumcuları okuyarak öğrenmiştir.

İNAN, DENİZ, ASLAN GİBİYİZ

İnan, Deniz, Aslan gibiyiz dedik, Atatürk'ten Deniz'e tam bağımsız Türkiye sloganını hiç aklımızdan çıkarmadık. Denizlerin ve 68'in hareketinin karakterini iyi analiz edip Samsun'dan Ankara'ya Mustafa Kemal yürüyüşlerini, Atatürk büstü nöbetlerini ve daha nice 68'e damga vurmuş eylemi; kısacası 68'in mirasını her zaman savunduk.

SAMSUN'DAN ANKARA'YA MUSTAFA KEMAL YÜRÜYÜŞÜ

19 Mayıs 2014'te 1919 gençle Samsun'dan Ankara'ya Mustafa Kemal Yürüyüşü düzenledik. Yürüyüşümüzde ana slogan "Çankaya'ya Samsun'da çıkılır" iken Manisa'nın Soma ilçesinde gerçekleşen maden faciasında yaşamını yitiren 301 madenci için yürüyüşümüzün ana sloganını "Özelleştirme katliamına karşı, bir daha Soma olmasın diye" şeklinde değiştirdik ve 1919 genç madenci baretleri ile Samsun Ankara yürüyüşünü gerçekleştirdi.

UYUŞTURUCUNUN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI: YAŞA!

Çürüyen sistemin en büyük korkusu ve çürütemeyeceği yegâne kuvvet, gençliktir. "Bu yüzden gençlik derhal uyuşturulmalı, hizaya getirilmelidir ve bütün bu düzenin bir ürünü olarak gençliğe doğrultulan en büyük silah, uyuşturucudur."  diyen emperyalist kuvvetlere karşı uyuşturucuya karşı açtığımız savaşta sloganımızı “YAŞA” olarak belirledik.

Sistemin bize sunduğu bu hayat dışında başka bir hayat var. Bu hayatta uyuşturucuya karşı mücadele var. Mücadelenin içerisinde bilim, tarih, müzik, tiyatro kısaca kendi yeteneklerimizi keşfedeceğimiz bir yaşam var. “YAŞA” kampanyası kapsamında Zonguldak ve Milas'ta Kurtalan Ekspres ile konserler, halı saha maçları, buluşmalar, eğitimler ve bugüne kadar onlarca faaliyet/eylem gerçekleştirdik.  Başarılarımızı cebimize koyuyoruz ancak yetmez! Bu mücadeleyi daha da büyütmek, yaygınlaştırmak ve geliştirmek en büyük sorumluluğumuzdur.

LAİK, BİLİMSEL, MİLLİ EĞİTİM KURULTAYI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 19. Milli Eğitim Şurası'na karşı liseliler alternatif şurayı topladı. Cumhuriyet’in eğitim sisteminin nasıl olması gerektiği tartışılarak sonuç bildirgesi hazırlanan kurultaya "Laik, Bilimsel ve Milli Eğitim Kurultayı" adını verdik. Kurultayımızın sonucunda “Gerici eğitime karşı “Bilimsel, laik ve parasız eğitim istiyoruz” dedik.

GERİCİLİĞE VE BÖLÜCÜLÜĞE KARŞI KUBİLAY KIZILAY'DA

İzmir Menemen'de gericiler tarafından katledilen Cumhuriyet'in en önemli sembollerinden Mustafa Fehmi Kubilay için 27 Aralık'ta Ankara'da buluştuk. Yürüyüşümüzün sloganını o gün olduğu gibi bugün de gericiliğe ve bölücülüğe karşı mücadeleyi yükselterek "Gericiliğe Ve Bölücülüğe Karşı Kubilay Kızılay’da” şeklinde belirledik. Ankara'da yer gök Kubilay oldu, gericiler ve bölücüler vatansever, Atatürkçü gençlerin ayak sesleri ile titrediler.

TALİM TERBİYE KURULU PROTESTOSU

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu’nun yayımladığı tarih dersleri taslağında Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’ndan bahsedilmemesine karşı hızla harekete geçerek Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı önünde toplandık. Basın açıklamasının ardından, yayımlanan taslağı buruşturarak çöpe attık ve Atatürk'ü tarih kitaplarından sildirmeyiz dedik.

BİRİNCİ VAZİFE YÜRÜYÜŞÜ

19 Mayıs 2016'da Türkiye Gençlik Birliği'nin 10. yılı ve 19 Mayıs için Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkmadan önce planlamalarını yaptığı Şişli Atatürk Evi önünden Dolmabahçe Sarayı'na yürüyüş gerçekleştirdik. Yürüşe Birinci Vazife adını verdik Ata'mızdan aldığımız birinci vazifeyi uygulamak için çalışmalarımızı aynı kararlılıkla savunduk. TLB olarak "Atatürk'ü silmeye kalkanları tarihten sileriz!" dedik.

"Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur."

GERİCİLİĞE KARŞI 365 LİSE BİRLEŞTİK

Liselerde baskılara, çağ dışı uygulamalara karşı başlayan ayaklanmalar hızla yayılırken, son olarak Türkiye Liseliler Birliği’nin ‘Liselerde Gericiliğe Geçit Vermeyeceğiz’ başlığıyla imzaya açtığımız bildiri metninde kısa sürece imzacı sayısı 365’e ulaştı.

Bildiride ‘‘İstanbul Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi, Vefa Lisesi ve Cağaloğlu Anadolu Lisesi’ndeki arkadaşlarımızı kutluyoruz. Bütün bu mücadelelerin parolası çok açık: Eylemlerin ortak paydası ve sırtımızı yasladığımız yegâne kuvvet Atatürk ve Cumhuriyet değerlerimizdir. Bugüne dek ne başardıysak bu parola yol ışığımız oldu, bundan sonra da böyle olacak.’’ dedik.

BAŞKANLIĞA HAYIR, YAŞASIN CUMHURİYET!

29 Ekim 2016'da Türkiye Liseliler Birliği olarak "Cumhuriyet'in Çocukları Ata'sına Yürüyor" diyerek "Cumhuriyet Geleceğimizdir" yürüyüşü gerçekleştirdik. Yürüyüşümüzde o dönem yoğun tartışmalara sebep olan başkanlık konusunda da fikrimizi en net şekilde ifade ettik ve eylemliliğe döktük: "Başkanlığa hayır, yaşasın Cumhuriyet!"

MEB'E KARNESİNİ VERİYORUZ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı müfredat taslağına karşı tüm Türkiye'de ayağa kalktık. Gerici unsurlar barındıran müfredat taslağına karşı "MEB'e karnesini veriyoruz" diyerek Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bir basın açıklaması düzenledik. Açıklamada mevcut taslağın ümmet toplumu yaratmaya hizmet ettiğini ve derhal geri alınması gerektiğini belirttik.

ŞIRNAK'A GELECEK KÖPRÜSÜ

Şırnak'ta bulunan bir okul müdürünün bizlere ulaşması sonucu Şırnak'a Gelecek Köprüsü sloganı ile başladığımız kampanyamızda yüzlerce YGS-LYS kitabı toplandı. Tüm yurttan binlerce insanımızın emeğiyle, dayanışma içinde bölgede üniversiteye hazırlanan öğrencilerin ihtiyaçların tamamını karşılamayı amaçladığımız kampanyamız dahilinde Şırnak'a giden heyetimiz kitapları teslim etti.

İLK DERSİMİZ ATATÜRK

İlk dersimiz Atatürk dedik. Binlerce liseliyle yüzlerce lisede ilk derslerimizde ellerimizde Atatürk dövizleri tuttuk. Onun bizlere bıraktığı eğitim kültürü mirasını her zaman sahiplendik ve yaşattık.

TABELA DEĞİŞTİRTTİK

Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının isimlerinin liselere verilmesini engelledik. Tokat'ta bir liseye Cumhuriyet düşmanı, Kurtuluş Savaşı'na ve Atatürk'e karşı faaliyetleri yürüten gerici Mustafa Sabri'nin adının verilmesine karşı hemen harekete geçtik. Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaptığımız baskılar sonucu tabele alelacele branda ile kapatıldı ve okula Şehit Yakup Akdağ adı verildi.

TaLeBe DERGİSİ

Kuruluşumuzdan bugüne çıkardığımız TaLeBe dergisi ile liselilerin sesi olduk. Tüm Türkiye'den yüzlerce liselinin yazıları ile 15 sayı çıkan TaLeBe dergisi Türkiye'nin en uzun soluklu liseli dergisi oldu. Hala çıkarmaya devam ettiğimiz dergimiz ile nice liseli arkadaşımız ile yollarımız kesişmeye devam ediyor.

ATATÜRKÇÜLÜK OKULLARI

Atatürk'ün, İsmet İnönü'nün, Kurtuluş Savaşı'nın ders kitaplarında adının kaldırılmasına, konuların daraltılması ve niteliksizleştirilmelerine karşı tüm yurtta 22 merkezde Atatürkçülük Okulları düzenledik. Binlerce liselinin katıldığı eğitimlerde "Atatürk gibi teşkilatlı, Atatürk gibi teşkilatçı" olmayı anlattık, öğrendik. 

YAZ KAMPLARI

TLB yaz kamplarında paylaşmayı, gerçek arkadaşlığı ve yeteneklerimizi keşfettik. Eğlenirken öğrendiğimiz, öğrenirken ürettiğimiz yaz kamplarımız gelenekselleşti, her yaz yüzlerce liseli ile kamplarımızı gerçekleştirdik. 

Yemek hazırlamaktan temizliğe kadar her işi kolektif bir şekilde yaptığımız kamplarımızda bir yandan yapılan turnuvalarla ve düzenlenen yarışmalarla eğlenirken bir yandan da eğitimler ve grup çalışmalarıyla öğrendik. Eğitimlerde bir anlatıcı ve yüzlerce dinleyicinin olduğu model yerine gruplarla herkesin katılımcı olduğu bir modeli tercih ettiğimiz kamplarımızda böylece çalışmalarda kampa katılan her gencin kendini keşfetmesi ve ifade edebilmesini sağlanıyor.

Tarih:
Diğer Haberler