Genel Başkanımız Hakkı Erman Ergincan, Aydınlık Gençlik sayfası TLB 5. yaş özel sayısı için yazdı: Türkiye'nin Teminatı: Türkiye Liseliler Birliği!

Artırıyoruz övünç kaynaklarımızı. On yılda her yaştan on beş milyon genç yaratan Türk milleti geleneğini şimdi de sürdürüyor. 2006’dan beri Türkiye Gençlik Birliği ile milyonlarca Atatürkçü vatansever genci mücadeleye sevk ettik. 2013 Yılı itibariyle Türkiye Liseliler Birliği’nin kurulmasıyla, vatansever liseliler birleşti ve mücadalenin ufku genişledi.

Kalemimiz de keskin, kılıcımız da. Bu topraklar liselilerin mücadele tarihi, kurtuluş savaşı cephelerinde yoğrulan bilinçlerle yoğruldu. Türkiye’mizin bağımsızlığı mücadelesiyle her dönem hemhal oldu. Ateş çemberinden geçtiğimiz bu zor günlerde, bu kez Türkiye Liseliler Birliği vatan savaşımızda tarih sahnesine çıktı ve liseli mücadelesinin tek merkezi oldu. Bu savaşı nihai zafere ulaştırmak için tüm cephelerde düşmanın teslim alınması lazım. Bugün çarpışma hatları sadece ülkemizin farklı coğrafyaları değil eğitim, ekonomi, kültür gibi farklı alanlarıdır. Ancak bugün de sathı müdafaa geçerlidir çünkü bugün vatan bu alanlarıyla vatandır. Bu bakımdan emanet aldığımız liseli mücadelesini Türkiye mücadelesi olarak görüyoruz ve görevlere atılıyoruz.

Derslerdeki Başarı, Mücadeledeki Başarıdır

Derslerimizden de ödün vermiyoruz. En önemli şiarımız, derslerdeki başarımızı, mücadelenin başarısıyla birleştirmektir. Bu perspektifle, Türkiye Liseliler Birliği’nden mezun binlerce genç öğrenimlerine üniversitede devam ediyor.

Bugün TGB’nin yurt çapındaki başarılarının en önemli payesi Türkiye Liseliler Birliği’nindir. Her yıl başarılarıyla birlikte binlerce TLB mezunu üniversitelerine yerleşiyor ve TGB ailesine katılıyor. Elbette mücadeleye de lisedeki emeklerinin tecrübesiyle en önde atılıyor.

Milli, Bilimsel, Atatürkçü Eğitim için Mücadele

Türkiye Liseliler Birliği, kurulduğu günden bu yana Atatürk’ün müfredattan kaldırılma, eksiltilme çalışmalarına karşı büyük bir mücadele verdi. Bu mücadeleyi liselere ve tüm yurda taşıdı. Kah Milli Eğitim’in kapısına çıktık, kah Talim Terbiye Kurulu’nun önünde Atatürk’süz müfredat taslaklarını çöpe attık. Bununla yetinmedik, alternatif eğitim çalıştayları düzenledik Bugünden yarına, Atatürkçü kuşlakların yetişmesi ve Atatürk’ün unutturulmaması için en geniş mücadele cephesini ördük.  Gençliği yıllardır tarikat yurtlarına, cemaatlere hapsetmek isteyen, sorguladan üretmeden, tarihine yabancı bir şekilde yetişmesini arzulayan sisteme karşı en önde olduk.

TLB Varsa Güven Var

Bu mücadelede sadece liseliler emek vermiyor. Ailelerimizin de yüreği bizimle atıyor, içleri rahat gönülleri ferah. Gençliği kötü yollara düşürmeye çalışanlar, çocukları suiistimal etmeye çalışanlar milletimizin malumu.  Aileler evlatlarını kötü çevrelerden korumaya çalışıyor ama TLB söz konusuysa güvenleri tam. TLB’nin tarihi bir anlamda da yozlaşan, çürüyen, bireycileştiren sisteme karşı alternatif yaratma tarihidir. Cumhuriyet kültürüyle, vatansever gençlik yetiştirme iddiasıdır TLB.

“Okul sadece dört tarafı duvarla çevrili üstünde damı olan yer değildir. Okul bağdır, bahçedir, ormandır, heryerdir.” Türkiye Liseliler Birliği de bir okuldur. Eğitim sisteminin doğru işlemediği, eksik kaldığı yerleri düzelten ve gençleri daha nitelikli hale getiren bir eğitim kurumu. TaLeBeler ise kendi okullarının örnek öğrencileri. Burada yazıyor, çiziyor, paylaşıyor ve üretiyoruz.

Çürümeye Karşı Savaş Açıyoruz!

Türkiye Liseliler Birliği 5 yıl boyunca “boyundan büyük” çok iş yaptı. Şimdi önümüzde önemli bir mücadele süreci var. Özellikle küçük yaş grupları başta olmak üzere, liseliler ve toplam olarak Türk Gençliği ciddi bir saldırı altında. Yozlaşan, çürüyen, milli kimliğe dolaylı olarak saldıran bu kültür, dizilerle, müziklerle, yayınlarla gençliğin kanına zerk edilmek isteniyor. “YAŞA” kampanyası ile başlattığımız uyuşturucuya karşı mücadeleyi şimdi yurt çapında, daha büyük bir kuvvetle ele alarak, bu kültürel zehirlenmeye ve öürümeye karşı mücadelemizi yeniden yükselteceğiz.

Göreve 19 Ekim 2013 günü Anıtkabir’de Atamızın huzurunda gençliğe hitabemizi okuyarak başlamıştık. Aynı görev bilinci ve sorumlulukla 5. Yılımızı devirirken önümüze güvenle bekıyoruz.

Milletimizin içi rahat olsun. Türkiye’mizi güzel günler bekliyor ve ufkumuz açıktır. Karamsarlık yok, umu ve güven duygusu var! Türkiye Liseliler Birliği bu mücadelenin ateşleyici kuvveti olarak geleceğin teminatıdır. Nice 5 yıllara!

Tarih:
Diğer Haberler