TLB önderleri Andımız Yeniden Okutulsun kampanyasına çağrı yaptı. Liseliler Andımız yeniden okutulana kadar mücadelemiz sürecek diyor.

   Türkiye Liseliler Birliği olarak tüm Türkiye başlattığımız Andımız Yeniden Okutulsun imza kampanyasına TLB önderlerinden çağrı geldi. Tüm yurtta 7 gün 24 saat çalışma yürüten TLB'liler Andımız okullarda yeniden okutulana dek mücadelemiz sürecek mesajını verdiler. İşte önderlerin demeçleri:


TLB İstanbul İl Başkanı Nazlı Öztürk: 

   "Mustafa Kemal’in açtığı yolda milli değerlerimize, milli kimliğimize sahip çıkıyoruz.

   8 Ekim 2013'te Andımız'ı kaldırdılar, 19 Ekim 2013'te Türkiye Liseliler Birliği kuruldu ve Anıtkabir'de ilk eylem olarak yüzlerce genç ile Andımız'ı okuduk. Yıllarca TaLeBeler olarak Andımız'a sahip çıktık. Gerek lise sıralarında gerek üniversitede gerekse meydanlarda Andımız'ı okuduk, Andımız'ın Türk milletinin bütünleştirici gücü olduğunu ve milli değerlerimize, bizi biz yapan kimliğimize sahip çıkacağımızı haykırdık. Bizler senelerce verdiğimiz mücadeleyi bugün de yılmadan, usanmadan vermeye devam ediyoruz.

   9 Kasım 2018'de TLB Genel Merkezi'in yaptığı basın açıklaması ile Andımız'ın okullarda yeniden okutulmasına ilişkin imza kampanyası başlattık. Görevimiz belli: Türkiye'nin dört bir yanından liseli arkadaşlarımızla açtığımız masalarda, okullarımızda, var olduğumuz her yerde Andımız'ın en gür sesle tekrar okunacağını söylüyoruz. Bizler var oldukça, gelecek nesillerin milli değerlerden,milli kimliklerinden birhaber yetişmelerine asla izin vermeyeceğiz. Siz de bizlere katılarak, eylemlerimizde ve çalışmalarımızda yanımızda olabilir, Türkiye'nin milli değerlerine ve Cumhuriyete bizlerle sahip çıkabilirsiniz.

Var olsun Türkiye Liseliler Birliği!"

 

TLB Ankara İl Başkanı Oğulcan Yaldız:

   "Danıştay 8. Daire’nin Andımız’ın tekrar okutulması yönündeki yüreklere su serpen kararını Milli Eğitim Bakanlığı, DANIŞTAY İdari Dava Daireleri Kurulu aracılığıyla temyize götürmüştür. Temyiz sürecinin kasım ayı sonunda sonuçlanmasını bekliyoruz. 2013 yılından bu yana özellikle TLB’nin ve tüm Türk milletinin yürüttüğü mücadele sonucunda Andımız’ın okullarda tekrar okutulacak olması bizleri oldukça mutlu etmişti. Şimdi Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı bu tavrı oldukça tehlikeli ve yanlış bir tavır. Andımız bugün Türk gençliğini birleştiren en önemli sembollerimizden biridir. Andımız bizlere doğru, çalışkan olmayı ve varlığımızı gözümüzü kırpmadan milletimizin varlığına armağan etmemiz gerektiğini öğütlemektedir.

   Bizim Türkiye Liseliler Birliği olarak bu süreçte üstümüze çok büyük görevler düşüyor. Şuanda yürüttüğümüz bir imza kampanyası var. Bu kampanya sürecinde sıra arkadaşlarımızdan öğretmenlerimize kadar herkesten imza topluyoruz. Çalışmalarımız andımız yeniden okutulana dek devam edecek. Bu çalışma sürecinde ulaşmadığımız tek bir kişi bile kalmayacak. TLB olarak Andımız’a sonuna kadar sahip çıkacağız. Topladığımız imzaları daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu’na teslim edeceğiz. Bu konuda Türk yargısına güveniyoruz. Yargının vatansever ve Mustafa Kemal’in izinde olduğundan şüphemiz yok. Eminizki yargı bağımsız bir şekilde Türk Milletinin yararı için Andımızın yeniden okutulmasına karar verecektir."

TLB Bursa İl Yöneticisi Eşref Şahan Kartal:

  "90'lar sonrasında, Dünyanın tek efendisi olma iddiasıyla saldırıya geçen Amerikan Emperyalizmi, Dünya devriminin savunma mevzisi olan milli devletleri yıkma hedefini önüne koymuştur. Ülkemizde Ulu Önderimiz Atatürk tarafından temelleri atılan demokratik devrimlerimiz, uzun yıllar boyunca Amerikan Emperyalizmiyle doğrudan işbirliği içerisinde olan gerici iktidarlar tarafından saldırılara maruz kalmıştır.

   Cumhuriyet Devrimimizin kazanımlarından Milli Devlet niteliğine karşı yapılan saldırılardan biri de Andımızın kaldırılmasıdır. Bugün bir takım bahanelerle Andımız'ı ''Irkçı, Faşist bir metin'' olarak niteleyerek Andımız'ın geri getirilmesine karşı çıkan çevrelerin pek çoğunun, HDP/PKK bileşeni örgütler olduğunu görüyoruz. Bir tarafta ise, Cumhuriyet Devrimlerine kiniyle bilinen bazı gerici sendikalar var. Andımız için ''Faşist, Irkçı'' gibi nitelemeler yapanlar, Andımız üzerinden Ulu Önderimiz Atatürk'e, Cumhuriyet Devrimlerimize ve milletimizin Vatansever ruhuna saldırmaktadır.

   Türkiye Liseliler Birliği olarak var gücümüzle, Cumhuriyet Devrimimizin kazanımlarına yapılan bu saldırıya karşı koyuyoruz. Her zaman Ulu Önderimiz Atatürk'ün Devrimlerinin liselerdeki cephesi olduk. Andımızın geri getirilmesinin gündeme gelmesiyle hemen harekete geçerek imza kampanyası başlattık. Liselerde çok kısa bir süre içinde binlerce imza topladık. Arkadaşlarımız büyük bir istekle imza veriyorlar. Vatansever Türk Gençliğinin liselerdeki kalesi Türkiye Liseliler Birliği olarak, Ulu Önderimiz Atatürk'ün Devrimlerini birer birer tasfiye ederek ülkemizi Amerikan Emperyalizminin pençesine düşürmek isteyenlerin çabalarını boşa çıkaracağımıza ant içiyoruz!"

 

TLB Kars İl Temsilcisi Çağlar Cimşit:

   “Türküm,Doğruyum,Çalışkanım” küçüklüğümüzde her sabah bu sözleri söyleyerek başlardık derse. Belki o zaman anlamazdık neden okuduğumuzu fakat bizlere asıl milli ruhu,mücadeleyi,Vatan’ın ve Ata’nın önemini aşılayan şeydi o sözler. Yıllarca yılmadan,bıkmadan okuduk.İçinde öğrenciyi etkileyecek,kötü birşeyde yoktu. “Küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak..” bu sözlerde bir insanın nasıl olması gerektiği anlatılıyor, küçüklükten hafızalarda yerini buluyor.

   “Yurdumu, Milletimi özümden çok sevmektir.” 2013’ten beri Andımız okunmuyor.Bir ve beşinci sınıf aralığındaki öğrencilere Halk’ın Vatan’ın önemini başka nasıl anlatacağız? Maalesef kimsenin böyle bir çabası kalmadı, öğrencide küçüklükten yoksun kaldı.Okul sadece ders işlenen yer değil, bir ulusun geleceğini belirleyen yerdir.

  Andımız bizleri ve gelecek nesili bilinçli bir şekilde hazırlayan, geleceğimiz için aşılamamız gereken hassas noktadır. Türk Milletinin kimlik beyanı, Mehmetçik ve polisimizin moral kaynağıdır. Küçüklerimiz Andımız’ı tekrar hevesli bir şekilde okuyup, geleceğe hazırlanana dek mücadelemiz sürecek."

TLB Muğla İl Yöneticisi Ecem Teke:


   "Ülkemiz çetin bir süreçten geçiyor. Bölücü teröre, ekonomik baskılara karşı zorlu bir mücadele veriyor. Türkiye zor zamanlarda her zaman Atatürk'ün rotasıyla hedefe yürümüş ve ancak onun izinde zafere ulaşmıştır. Şimdi de Türk Gençliği,Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği rota,ortaya koyduğu program ve ülkemizin emperyalizme karşı ayağa kalkma sürecinde Andımız ile birleşiyor.
Andımız, Türk gençliğinin, Türk milletinin kimlik beyanıdır. Andımız, bugün ülkemizin içeride ve dışarıda savaş verdiği bölücü terör örgütlerine karşı mücadelede Mehmetçiğimizin ve polisimizin güç kaynağıdır. Atatürk’ü, vatanımızı ve Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma iradesiyle Andımıza sahip çıkıyoruz!

   Ve Andımız yeniden okutulsun diyoruz"

TLB Antalya İl Başkanı Erdem Arıdıcı:

   "Bir milleti millet yapan dili ve kültürüdür. Türk gençliğinin kültürünü yok etmeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz! Andımız Türk milletinin kimliğidir. Dolayısıyla andımızı kaldırmak kültürümüzü yok etmenin bir parçasıdır. 29 Ekim’de ve 10 Kasım'da “Açtığın Yolda, Gösterdiğin Hedefe!” diyen binlerce gence baksınlar! 2013’ten bu yana aslında andımızın Türk gençliğinin bilincinden kaldırılamayacağını gösterdik. Biz de TLB Antalya olarak 10 Kasım’da Atatürk evinin önünde “10 Kasım yas değil mücadele günüdür!” diyerek mücadelemizi bir kez daha ortaya koyduk ve gençliğin iradesini bir kez daha göstermiş olduk. Onlarca genç ile Andımızı okuduk.

   Gençliğe Hitabe’de Mustafa Kemal Atatürk hangi şartta olursak olalım mücadele etmemiz gerektiğini öğretiyor. Bu ülkeyi emperyalizme karşı büyük bir savaşla kurduk. Onlar değil, Cumhuriyet devrimimiz kazanacak. Biz varlığını bu milletin varlığına armağan eden liseliler olarak söz veriyoruz emperyalizmin tüm girişimlerine karşı Atatürk’te birleseceğiz.

YAŞASIN TÜRKİYE LİSELİLER BİRLİĞİ!"

TLB Denizli İl Başkanı Kerem Gürsoy:

   "Türkiye Liseliler Birliği olarak, Andımız Yeniden Okutulsun kampanyasını başlattık çünkü Andımız aydın Türk halkı için çok önemlidir. Çünkü Andımız Mustafa Kemal Atatürkün açtığı yoldur, gösterdiği hedeftir. Vatansever Türk Gençliği olarak Andımızı tekrardan okumak istiyoruz çünkü Türkiye Emperyalizme karşı verdiği savaştan ancak Milli Benliğini benimseyerek ve Atatürk ün açtığı yolda ilerleyerek çıkabilir. Türkiye Liseliler Birliği olarak da bunu sağlamak için bu kampanyayı başlattık. Vatansever Türk Gençliği olarak "Andımız Türkiyedir" sloganıyla yola çıktık. Atatürkün açtığı bu yoldan tüm Türkiyeye sesleniyoruz. Varlığımızı Türk Varlığına Armağan Ediyoruz.

Ne mutlu Türküm diyene!"

TLB Tokat İl Temsilcisi Emirhan Köşger:

   "2013’te kaldırılan andımız bir süre sonra insanlar tarafından unutuldu , fakat bu durum vatansever gençleri engellemedi. 19 Ekim 2013’te kurulan Türkiye Liseliler Birliği bu durumu ele alıp sıkılmadan , bıkmadan mücadeleye devam etti. 5 yıl süren ve hala devam eden bu mücadele için Anıtkabir’de Ata’mızın huzurunda ve okullarda onlarca , binlerce genç andımızı okudu.Türk olduğu için gurur duyan ve milli değerlerimizi hatırlatmayı isteyen onca genç her ilden mücadele etti.

Andımızın okullarda yeniden okutulması için imza kampanyası başlatıldı.Vatansever ve Atatürkçü insanlar bu kampanyayı destekledi ve Ata’mızın açtığı yolda durmadan yürüyeceğine ant içti.

Yaşasın Türkiye Liseliler Birliği, Ne Mutlu Türk’üm Diyene!"

Tarih:
Diğer Haberler