Atatürkçülük Okulları Bodrum'da başladı!

Atatürkçülük Okulları'nın ilk ayağı dün Bodrum'da Genel Başkanımız Yıldırım Gençer ve TGB Eğitim Sorumlusu Işıkgün Akfırat'ın katılımıyla gerçekleşti

Atatürkçülük Okulları Bodrum'da başladı!

Öğle saatlerinde Mandarin Resort Otel’de gerçekleştirilen okula Genel Başkanımız Yıldırım Gençer, TGB Eğitim Sorumlusu Işıkgün Akfırat, Vatan Partisi Bodrum İlçe Başkanı Şeref Bozkurt ve onlarca genç katıldı.

 

Eğitim öncesi gerçekleştirilen basın açıklaması ile Atatürkçülük Okulları'nı başlatan ve eğitim sistemine kadar bir çok konuya değinen Genel Başkanımız Yıldırım Gençer "Liseliler Atatürkçülük okullarında buluşuyor” başlıklı basın açıklamasında;

 

“Bugün Muğla'nın Bodrum İlçesinde Atatürkçülük Okullarımızın ilk ayağını gerçekleştiriyoruz. 21 merkezde gerçekleştireceğimiz bu okullarda hedefimiz binlerce arkadaşımıza ulaşarak, Atatürk Devrimlerini öğrenmek ve günümüzdeki ihtiyacını tekrar anlamaktır. Ülkemizin mevcut durumda en büyük sorunlarının başında şüphesiz ki eğitim gelmektedir. Yıllardır eğitime yapılan müdahaleler, müfredat değişiklikleri ve sınav değişiklikleri başta öğrenci arkadaşlarımız olmak üzere bütün milletimizi tedirgin etmektedir. Bir ülkenin gelecek nesillerini yetiştirirken uygulanan eğitim politikalarına bu kadar sık ve bilim dışı müdahaleler o ülkenin geleceğini tehlikeye atmaktadır. Yaratılan bu tahribatın esas sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümettir. Ülkemiz daha yakın zamanda bu durumdan büyük dersler çıkarması gerektiği halde aynı yanlışlara kaldığı yerden devam etmektedir. Altın Neslin Sonuçları Fetullah Gülen'in "Altın Nesil" diye Türk milletinin önüne altın tepside sunduğu gençlik ve onu yetiştiren zihniyet 15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştirmiştir. 277 vatandaşımızı şehit verdiğimiz bu kalkışmadan sorumlu olan o Altın Nesildir. Okullarda andımız, yasaklayan, vatanseverliği ve Atatürkçülüğü mahkum etmeye çalışan zihnıyet budur. Fakat aynı yanlışlar maalesef hala devam etmektedir." ifadelerini kullana Gençer Atatürkçülük eğitim programı hakkında da bilgi verdi.

 

"Düzenlediğimiz Atatürkçülük Okulları ile arkadaşlarımıza Milli Eğitim Bakanlığının unutturmaya çalıştığı değerleri tekrar hatırlayacağız. Türk devriminin köklerini öğreneceğiz, Atatürk'ün yurt içinde ve yurt dışında etkilendiği fikir akımlarını öğreneceğiz. Atatürk'ün lise yıllarından başlayarak teşkilatıı hayata verdiği önemi öğreneceğiz. Bu okullarda rekabet yok, not kaygısı yok. Bu okullarda paylaşmak var. Bu okullarda birlikte öğrenmenin mutluluğu var. Bu okullarda ülkemizin milli birliği ve bütünlüğü var. Bu okullarda Atatürk İlke ve Devrimleri var. Bu okullarda milli, bilimsel ve laik eğitim var. Bu okullarda ülkemizin kurucu felsefesini ve bizi biz yapan milli değerlerimizi öğrenmek var. Bu okulların bir yaş sınırlaması yok. Bütün halkımızı bu okullara bekliyor, birlikte öğrenmeye ve öğretmeye davet ediyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Basın açıklamasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Genel Başkanımız Yıldırım Gençer ve TGB Eğitim Sorumlusu Işıkgün Akfırat’ın Kemalizm, Atatürk’ün uluslararası ve ulusal kaynaklardan etkilendiği fikir akımları, Atatürkçülük,Atatürk ve Teşkilatçılık konularında hazırladıkları sunumlar gerçekleştirildi. Sunum sırasında Liseliler akıllarına takılan soruları sorarak ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü daha yakından tanıdı.

 


Eğitim Atatürk gibi teşkilatlı ve teşkilatçı olma kararlılığıyla sonlandırıldı. Toplantı sonunda Genel Başkanımız Yıldırım Gençer katılımcılara sertifika vererek eğitim sonlandırıldı.

Tarih:
Diğer Haberler