ATATÜRKSÜZ EĞİTİM MİLLİ DEĞİLDİR!

8 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren MEB’in yeni hazırladığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği, talebeleri ayağa kaldırdı.

ATATÜRKSÜZ EĞİTİM MİLLİ DEĞİLDİR!

8 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren MEB’in yeni hazırladığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği, talebeleri ayağa kaldırdı.

Türkiye Liseliler Birliği (TLB), hazırlanan yeni yönetmelikte “Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği” ile sosyal etkinliklerin amaçları arasından “Öğrencilerin Atatürk ilke ve inkılaplarına, Atatürk milliyetçiliğine bağlı yurttaşlar olarak yetişmeleri” ifadelerinin çıkarılması ve ‘’Törenlerde; Atatürk ve Türk büyükleri ile eğitim şehitleri için saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın söylenmesinden sonra günün anlam ve önemine uygun şekilde hazırlanan programa göre hareket edilir” ifadelerinin de bulunduğu hiçbir maddenin yer almaması üzerine Kadıköy Milli Eğitim Müdürlüğü önünde buluşarak basın açıklaması gerçekleştirdi. 

ATATÜRKSÜZ EĞİTİM SINIFTA KALIR
Talebelerine hazırladığı “ Atatürk’e Dokunma Hesabını Sorarız “, “Atatürksüz Eğitim Milli Değildir “, “ Atatürksüz Eğitim Sınıfta Kalır”, Milli Eğitim Milli Müfredat “ yazılı dövizler dikkat çekiciydi.
“Milli Eğitim bakanlığının aldığı bu kararın, Karen Fogg’un ‘’ Türkiye gençliğinin milli kimliğini ve Cumhuriyet'e sadakatini tahrip etme’’ hayalini gerçekleştireceğini söyleyen TLB Genel Başkanı Yıldırım Gencer “ Ülkemizin 2. İstiklal Savaşı diye adlandırdığımız, emperyalist güçlerin emrindeki terör örgütleriyle girişmiş olduğu amansız mücadelede başarılı olması bizler için biricik çıkar yoldur. Bu yolda başarıya hizmet etmeyecek ve aksine bu yola taşlar koyacak tüm uygulamaların ve eylemlerin cepheden karşısındayız. Türk genci kendisine emanet edilen Vatan ve Cumhuriyet’e sahip çıkma yeteneğine ve iradesine sahiptir. Bu geleneğin önünde de hiçbir gücün duramayacağından şüphemiz yok. “ dedi.

 

İşte açıklamanın tam metni:
MEB’in yeni hazırladığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği 8 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmeliği incelediğimiz zaman gözümüze ilişen ilk ve en büyük yanlış “Öğrencilerin Atatürk ilke ve inkılaplarına, Atatürk milliyetçiliğine bağlı yurttaşlar olarak yetişmeleri” maddesinin yer almaması oldu. İkinci olarak ‘’Törenlerde; Atatürk ve Türk büyükleri ile eğitim şehitleri için saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın söylenmesinden sonra günün anlam ve önemine uygun şekilde hazırlanan programa göre hareket edilir” ifadelerinin de yer aldığı herhangi bir madde göremedik.
Milli olan Eğitim Bakanlığı bu düzenlemelerle milli devletimizin felsefesini ve kurucu önderlerini yeni kuşaklara nasıl öğretmeyi düşünmektedir? Atatürksüz bir eğitim milli değildir.
Milli Eğitim bakanlığı aldığı bu kararla Karen Fogg’un ‘’ Türkiye gençliğinin milli kimliğini ve Cumhuriyet'e sadakatini tahrip etme’’ hayalini gerçekleştirmektedir. Milli Eğitim bakanlığını buradan uyarıyoruz; Türk gençliği Atatürk İlke ve Devrimlerine sıkı sıkıya bağlı yurttaşlardır.
CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMA İRADESİNE SAHİBİZ
Ülkemizin 2. İstiklal Savaşı diye adlandırdığımız, emperyalist güçlerin emrindeki terör örgütleriyle girişmiş olduğu amansız mücadelede başarılı olması bizler için biricik çıkar yoldur. Bu yolda başarıya hizmet etmeyecek ve aksine bu yola taşlar koyacak tüm uygulamaların ve eylemlerin cepheden karşısındayız. Türk genci kendisine emanet edilen Vatan ve Cumhuriyet’e sahip çıkma yeteneğine ve iradesine sahiptir. Bu geleneğin önünde de hiçbir gücün duramayacağından şüphemiz yok.
Yapılan bu yönetmelik ülkemizin içinden geçtiği sürece destek değil, köstek olmaktadır. Daha 22 yaşında Batman’da öğretmenlik yapan ve PKK’nın hain saldırısı sonucu şehit verdiğimiz Şenay Aybüke Yalçın’ın hesabını bu yönetmelikle mi soracağız? 15 Temmuz’da hain darbe girişimcisi FETÖ ile bu yönetmelikle mi mücadele edeceğiz? Bu yönetmelik en çok ülkemize karşı saldırıda buluna Amerika destekli FETÖ ve PKK’yı sevindirmektedir. Düşmanlarımızın yüzünü güldürmeyelim.
MEB’i buradan tekrar uyarıyoruz. Atatürk’ü okullardan çıkarmak Türk gençliğine yapılacak en büyük hata olur. Bu karar 15 Temmuz şehitlerine ihanettir, vatan savaşına ihanettir. Bizler Türk Gençliği olarak bu kararın karşısındayız ve sonuna kadar mücadele edeceğiz!

 

talebe.org

Tarih:
Diğer Haberler