Ayağa Kalkan liselilerin dergisi TaLeBe'nin yeni sayısı çıktı!

İstanbul Erkek Lisesi'nde başlayıp 365 imza ile birleşen liselilerin bildirisi bu sayıda...

Ayağa Kalkan liselilerin dergisi TaLeBe'nin yeni sayısı çıktı!

TaLeBe'nin bu sayısında proje okullarının gerçek yüzü ortaya çıkıyor. Önümüzdeki dönem üniversiteye gireceklere rehber niteliğinde bir yazı da bu sayıda. Gazeteci yazar Sunay Akın ile Oyuncak Müzesi üzerine röportajının yer aldığı sayımızda Türkiye Liseliler Birliği'nin yaz kamplarıyla buluşuyoruz.

 

TaLeBe Dergisi'ne ulaşmak için 0507 745 58 06 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Bora Çelik'in kaleminden TaLeBe Dergisi'nin yeni sayısının sunuş yazısı:

Kağıttan Uçak

Gemileri, uçakları kağıttan yapmayla öğrenen Talebeler olarak bu senenin başında yaptığımız Talebe meclisinde, TLB’ nin 2 yıllık dönemini fırtınasız bir dönem olarak tespit ettik. Bu dönemde TLB’ nin uçağını uçurmak yoğun mücadelelerle oldu. Dergi çıkartma, yaygınlaştırma, kurumsallaşma ve kendisini kanıtlama görevleri vardı. Bunları başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönem, fırtınaların artacağı bir dönem dedik. Fırtınaların arttığında bu uçağı uçurmak için hızımızın aynı kalmamasını, aynı kaldığı takdirde düşeceğini söyledik. Ve hızımızı arttırdık. Türkiye’ yi bombalarla dizayn etmeye, Türk gençliğini korku duvarlarıyla hapis etmeye çalıştıkları bir dönem yaşadık. Emperyalizmin o korku duvarlarını yerle bir ettik. Türksüz Anayasacıların Atatürksüz tarih kitaplarına gereken cevabı verdik. Ne kadar iyi pilotlar olduğumuzu dosta düşmana gösterdik.

 

TGB’yi Uçuracak Yeni Talebeler Geliyor!

Şimdi o pilotlardan bazıları mezun olmaya hazırlanıyor. LYS-YGS fırtınalarının da üstesinden gelecek Talebeler, üniversiteye gidecekler. TGB’ nin uçağına yeni pilotlar geliyor. O pilotlar Talebeden mezun olacakları için hüzünlü, TGB’ nin üniversite mücadelesine geçecekleri için de oldukça heyecanlılar. Mezunda olsalar bir yanları hep Talebeli kalacak…

 

Talebe dergisi yıldıza benzer. Karanlık çöktüğünde de, güneş gibi ilk onlar gözükür gökyüzünde. Saçtığı ışıkla karanlığı boğar, yol gösterir bizlere. 2013 ten bu yana yürüdü gericiliğin ve bölücülüğün üzerine. Genç adımlar ve Liseli Gazetesi güneş oldu TaLeBe Dergisi'ne. Bu büyük birikimin verdiği ışıkla TaLeBe Dergisi yıldız gibi 11. yaz sayısıyla karşınızda…

Kağıttan Gemi

Yaz geldi diye boş durmak olmaz elbet. Yazıp çizip üreteceğimiz aynı zamanda eğleneceğimiz yaz kampları bizleri bekliyor. Çadırlarımız hazır! Sizlerin çantanızı hazırlamanız ve yola çıkmanız yeterli. Bu arada yanınıza kaleminizi kağıtlarınızı almayı unutmayın sakın. Kağıtlarımızdan yaptığımız gemilerimizi birlikte yüzdüreceğiz. Kalemizin ise gericiliğin ve bölücülüğün üstünü çizecek.

 

 

Bora Çelik

TLB Genel Başkanı

Tarih:
Diğer Haberler