Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Arkasında Birleşiyoruz

TLB'den 24 Kasım Öğretmenler Günü için Cumhuriyet'i payidar kılacak nesiller yetiştirecek öğretmenlerimize mesaj:

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Arkasında Birleşiyoruz

Değerli öğretmenlerimiz;


Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün arkasında milletçe bir araya geldiğimiz bu koşullarda Atatürk’ün izinden giden, onun devrimlerini ilke edinmiş, Cumhuriyetimizi payidar kılacak nesiller yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım.


“Türkiye’nin birkaç yıla sığdırdığı askeri, siyasi, idari inkılâplar sizin, sayın öğretmenler, sizin sosyal ve fikri inkılâptaki başarılarınızla pekiştirilecektir. Hiçbir zaman hatırlarınızdan çıkmasın ki, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister”
(M.Kemal Atatürk)


Atatürk bu sözleriyle Milli Eğitim’in Cumhuriyetimizin temel taşı olduğunu ifade etmektedir. Kısa zamanda yapılan büyük işleri kalıcı hale getirecek ve onu daha da ileriye götürecek olanlar elbetteki yeni nesillerdir. O yeni nesilleri de akıl ve bilimi rehber alarak yetiştirenler öğretmenlerimizdir.


Türk Milleti genciyle yaşlısıyla kendisine bırakılan mirasa bugün de var gücüyle sahip çıkmaktadır. Türkiye’de her açıdan en birleştirici unsur olan Atatürk, eğitim konusunda da hala önümüze ışık tutmaya devam etmektedir. Sadece okullardaki eğitimin değil, Harf Devrimi’nin yapılması, Kurtuluş Savaşı’nın ortasında Maarif Kongresi’nin toplanması, 2 Mayıs 1920’deki sıkıntılı dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı’nın kurulması, Köy Enstitüleri’nin açılması ile eğitimin tüm toplumdaki karşılığını bizlere öğreten Mustafa Kemal Atatürk’ün programı bugün hala geçerlidir.


Bu programın sonsuza dek kuşaktan kuşağa aktarılacağı hususunda öğretmenlerimize güveniyoruz.Biliyoruz ki sizler yeni neslin yaratıcıları olma sorumluluğunun altına gülerek girmektesiniz. Ne mutlu ki Mustafa Kemal’in öğretmenleri görev başındadır. Ne Mutlu ki Türkiye hala ilk günkü gibi heyecanla Başöğretmenin arkasındadır.
Bunun bilinci ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tekrardan saygıyla kutluyorum.
Türk Gençliği sizlere minnettardır.

 

Tarih:
Diğer Haberler