Bu sistem öğrenciyi geleceksizleştiriyor!

Erken seçim açıklamalarının ardından gelen YKS tarihlerinin değişmesi öğrencilerin önemsenmediğini bir kez daha ortaya çıkardı.

Bu sistem öğrenciyi geleceksizleştiriyor!

18.04.2018 günü dün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran günü erken seçim yapılacağını açıklaması Türkiye'nin gündemine oturdu. Herkes seçimlerin nasıl olacağını, çalışmalarını konuşurken milyonlarca öğrencinin aklında tek soru vardı: Aynı tarihte olacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı.

Milyonlarca öğrencinin gireceği YKS hakkında endişelenen öğrenciler gözünü kulağını YÖK Başkanı Yekta Saraç'a dikti. Daha TBMM'den karar çıkmadan, önergeler verilmeden "açıklanan" seçim tarihinin ardından yaptığı açıklamada Saraç sınavların 30 Haziran - 1 Temmuz gününe ertelendiğini duyurdu. 

İktidar partisi, Cumhurbaşkanı, Yüksek Öğretim Kurumu ve başkanının milyonlarca öğrenciyi düşünmediği bir kez daha ortaya çıktı. Eğitim sisteminin sürekli değişmesinin sınava girecek öğrencilerde yarattığı stres bir yana şimdi de sınav tarihi pervasızca değiştiriliyor, öğrencilerin görüşleri tamamen yok sayılıyor. Oluşan kaos ortamı öğrencinin iç yaşamını olumsuz etkilemekle kalmıyor, günlük hayatını da alt üst ediyor. 

Sınav tarihlerinin bir hafta ertelendiği açıklanırken bir yandan da umarsızca sınavların bir hafta ertelenmesinin öğrenciler için "şans" olduğu vurguladı. Böyle bir ortamda yapılan sınavlar öğrencilerin başarısından çok başarısızlığına, huzurundan çok huzursuzluğuna, gelecek planları doğrultusunda ilerlemesinden çok geleceksizliğine yol açar.

YÖK ve iktidarın derhal eğitim politikalarını gözden geçirmesi gerekmekte, öğrencinin ön planda olduğu, yeteneklerinin önemsendiği, gelecek planları doğrultusunda başarısının ve çalışmasının esas olduğu bir eğitim sistemi kurulmalıdır.

Tarih:
Diğer Haberler